El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat hui que “un dia més trobem un argument que demostra que ni l’alcaldessa, Sonia Castedo, ni el regidor d’Hisenda, Juan Seva, poden continuar al capdavant d’este govern municipal, ja que han deixat més que clara la seua incompetència per a gestionar els diners públics”.

 

Bellido ha realitzat estes declaracions després que la Sindicatura de Comptes haja emès dos nous informes en els que detecta greus irregularitats en la despesa municipal i els mecanismes de control.

 

En este sentit, el secretari local ha afirmat que “els alacantins i alacantines no ens mereixem seguir patint un equip de govern que, a més de trobar-se relacionat en diferents presumptes casos de corrupció, es demostra incapaç de portar a terme una bona gestió dels recursos públics, un fet que pagarem durant anys i que llastra l’eixida d’Alacant d’esta crisi econòmica”.

 

Per tant, Ignasi Bellido ha destacat que “el que han de fer Castedo i Seva és dimitir dels seus càrrecs d’una vegada i permetre que a l’Ajuntament s’instauren mecanismes de control que donen l’oportunitat de comptar amb uns comptes públics transparents i sensats”.

 

El secretari ha recordat que “des de Compromís sol·licitàrem la compareixença del Síndic de Comptes a Les Corts per explicar el demolidor informe sobre els comptes del 2011 de l’Ajuntament d’Alacant, però el grup popular, amb la seua majoria, va impedir este exercici de transparència”.

 

“Alhora, cal recordar que des del nostre col·lectiu hem proposat la creació d’una Comissió Tècnica que estudie els ingressos de dubtós cobrament, així com una Comissió d’Experts, semblant a la que van formar Les Corts, que emeta un dictamen sobre el deute local així com el finançament local i que aporte solucions per a revertir la situació d’intervenció del consistori per part del Ministeri d’Hisenda, però seguim sense tenir resposta per part del consistori”, ha conclòs Bellido.