El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha explicat hui que “instem a l’Ajuntament, a través d’una moció, a reclamar un augment del salari mínim interprofessional, una mesura dirigida a estimular l’economia, augmentar la renda disponible, el consum i la reactivació de la producció interna”.

 

Bellido ha explicat que “amb la decisió anunciada el passat mes de desembre pel Govern central de congelar el salari mínim, s’ha produït un nou atac al poder adquisitiu dels ciutadans i ciutadanes que ja han patit una reducció una baixada de salaris d’un 10 per cent de mitjana des que va entrar en vigor la reforma laboral”.

 

El secretari local ha afegit que “tenim el salari mínim més baix del grup dels quinze de la Unió Europea, després de Grècia i Portugal, una quantitat que, a més, se situa un 43,6 per cent per sota del nivell exigit per la Carta i el Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d’Europa”.

 

Davant aquesta situació, Ignasi Bellido ha indicat que “amb una política monetària en mans del Banc Central Europeu, la pujada del salari mínim interprofessional és de les poques eines que li queden en el Govern central per a estimular l’economia i el consum, ja que la devaluació salarial només tindria sentit en una economia on les exportacions van tenir un pes major”.

 

“Per tant, l’augment d’aquest mínim salarial és bàsic perquè les rendes baixes, que són les tenen major propensió a consumir una major proporció de les rendes addicionals que perceben, reactiven el consum i la producció interna”, ha destacat.

 

El secretari local ha continuat dient que “tenint en compte aquests aspectes, anem a registrar una moció en l’Ajuntament d’Alacant perquè es pronuncie en contra d’aquesta congelació salarial i inste en el Govern central a efectuar aquesta pujada en un període de cinc anys, amb augments graduals, fins a aconseguir el 60 per cent del salari mitjà establert per la Carta Social Europea”.