El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha demanat hui que “el Ministeri de l’Interior estudie alternatives per descongestionar el trànsit en la redona d’accés a la Universitat d’Alacant, ja que segons dades del mateix Govern central durant els últims cinc anys s’han registrat 47 accidents”.

 

Bellido ha indicat que “davant la saturació que pateix esta redona a diferents hores del dia vam elevar una pregunta a través del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, per saber quina era la xifra d’accidents que havia registrat esta via”.

 

En este sentit, el secretari local ha explicat que “ara, en la seua resposta, el Ministeri de l’Interior detalla que des del punt quilomètric 12 al 13 de l’A-70 s’han registrat 11 accidents, mentre que des del quilòmetre zero a l’un de l’A77 s’ha tingut coneixement de 36”.

 

“Entenem que es tracta d’una xifra molt elevada, a la que s’haurien de sumar altres accidents menors que es produeixen amb freqüència, i, per tant, instem al Govern central a estudiar de manera urgent la manera de reduir la saturació de trànsit d’esta redona, davant el perill que registra la concentració actual de vehicles”, ha destacat.

 

Ignasi Bellido ha recordat que “cal tenir en compte que parlem d’una redona que connecta la ciutat d’Alacant amb la Universitat, amb l’autovia en direcció a Múrcia, direcció a València i amb l’autovia d’Alcoi i que necessita, per tant, d’una solució que reduisca la seua perillositat”.