Compromís al·lega al pla OI/2 per la seua inviabilitat, la no integració en el PGOU i la reducció de zones verdes

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que “hem presentat diferents al·legacions al pla especial del sector OI/2, l’urbanització dels terrenys alliberats pel soterrament de les vies, perquè entenem que la proposta que es fa és difícilment viable i ni tan sols es troba integrada al PGOU”.

 

Falcó, que ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa celebrada hui a Alacant, ha indicat que “el projecte que proposa Avant en 2014 per a la urbanització d’este espai confia el seu èxit a les plusvàlues urbanístiques que teòricament ha de generar l’edificabillitat de la zona i, a més, condiciona el seu disseny als interessos del promotor”.

 

“En primer lloc, la proposta realitzada per Avant compta amb unes dades sociodemogràfiques obsoletes, doncs gran part dels informes que avalen el pla són de 2003”, ha destacat el coordinador, que ha afegit que “el pla té grans repercussions en una part molt extensa de la ciutat i, per tant, la seua manca d’integració en el nou PGOU deixa en el aire el sentit de la planificació urbanística”.

 

Alhora, Falcó, que ha recordat que existeix un alt risc d’inundabilitat en esta zona, ha apuntat que “s’han incrementat fins els 220.000 metres quadrats els espais urbanitzats i es proposen fins 20 altures en els edificis, una proposta que òbviament satura esta zona i que necessita d’una correcció en els graus d’edificació per fer-ho amb criteris sostenibles”.

 

Pel que fa al patrimoni, “este pla, a més d’haver provocat la desaparició dels tinglats de l’est de l’estació i dels sitges, deixa fora dos elements de valor cultural com són els pavellons pròxims a l’avinguda Aguilera i el Pont Roig, una infraestructura que encara podria ser rendibilitzada i que entenem que és ja part de la imatge d’Alacant”.

 

El coordinador de Medi Ambient ha ressaltat també que “en termes mediambientals, este pla es caracteritza per perdre l’oportunitat de desenvolupar un gran parc central, ja que les zones verdes han estat reduïdes, i comptar així amb un gran pulmó per a la ciutat”.

 

“A més, no es concreta la integració de la vereda del Desert i el barranc de l’Infern, i no apunta com a aspectes vinculats el fet que el parc que es plante siga amb espècies autòctones i que consumisquen poca aigua, que existisca espai per a l’impuls dels horts urbans, zones esportives delimitades o itineraris ciclistes”, ha assenyalat.

 

En definitiva, Luis Falcó ha afirmat que “parlem d’un pla que desgarra el PGOU, que és complex i difícilment realitzable, que, a més, no ha comptat amb la participació del teixit social, que elimina elements patrimonials, que perd l’oportunitat de desenvolupar un gran parc central i que supedita als constructors el disseny urbanístic”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *