El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “hem denunciat davant la Sindicatura de Greuges la manca de reaccions dels Serveis Territorials de la Conselleria d’Educació pel caos registrat en l’inici de curs escolar”.

Bellido, que ha registrat este matí l’escrit en la Sindicatura, ha indicat que “este prompte començament de curs s’ha traduït en problemes d’organització als centres com manca de professorat, manca de neteja i problemes derivats de la sufocant ona de calor”.

Davant esta situació, els Serveis Territorials han sigut incapaços d’arribar a consensos amb la comunitat educativa per tal d’estalviar riscos innecessaris als alumnes i, fins i tot, han arribat a coaccionar a aquells docents que han pres mesures per tal de protegir el benestar dels xiquets i xiquetes”, ha destacat.

Per tant, el secretari local ha apuntat que “és esta actuació irresponsable la que denunciem davant Sindicatura, així com el fet concret de que els centres, fins i tot els de recent construcció, no estiguen ben climatitzats, tot i les temperatures extremes que es patim en moltes ocasions”.

Ignasi Bellido ha conclós que “malauradament, han estat els alumnes els que han acabat pagant esta nefasta organització de la Conselleria d’Educació i, per tant, la nostra voluntat és que no es torne a produir esta situació, fruto de la negativa de la consellera, María José Catalá, en establir un diàleg amb la comunitat educativa”.