Compromís per Alacant proposa augmentar un 7% el pressupost municipal d’Acció social per a donar resposta a l’emergència social

El candidat a l’Alcaldia de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha lamentat aquest dimarts la negativa de l’equip de Govern del PP en l’Ajuntament d’Alacant, a reforçar la plantilla i recursos de la Regidoria d’Acció Social, i ha assegurat que una de les prioritats del nou govern del canvi serà atendre l’emergència social i per a açò Compromís impulsarà que el pressupost d’aquesta àrea “augmente un 7% en la pròxima legislatura”.
Nacho Bellido s’ha referit així a la modificació pressupostària per valor de 7,4 milions d’euros, –aprovada aquest dimarts pel Ple municipal amb els vots majoritaris del PP– que ha acordat destinar tota la dotació a una sèrie d’actuacions anunciades per l’alcalde Miguel Valor durant el seu recent acte d’investidura.
El personal de l’àrea d’Acció Social, igual que altres grups de l’oposició municipal, havien presentat al·legacions a aquesta modificació amb l’objectiu que una part dels 7,4 milions d’euros fora per a reforçar la partida de resposta a l’emergència social, al·legacions que no obstant açò aquest dimarts han sigut desestimades.
Natxo Bellido ha recordat que les actuacions que rebran aquesta dotació tenen un caràcter “clarament electoralista”, i ha reclamat que l’equip de Govern reforce ja l’àrea d’Acció Social per a atendre la creixent emergència social.


“Considerem prioritari atendre l’actual situació d’emergència social que pateix la ciutadania, augmentar un 7% les partides d’acció social i impulsar la coordinació de la resposta pública davant les famílies que en aquests moments no poden esperar ni un minut més”
.
Els col·lectius més vulnerables, ha afegit, “necessiten que els ajudem i els donem suport, al fet que els acompanyem i els garantim unes condicions mínimes de vida digna, així com l’accés als serveis públics universals, i a unes condicions de seguretat personal”.
    “A nosaltres ens tocarà trobar aqueixos diners d’on siga i des del primer dia caldrà posar-se a treballar a atendre aqueixa emergència social, aqueixa és una de les prioritats del canvi i una de les prioritats de Compromís”.


   Així mateix, el candidat de Compromís per Alacant ha apostat per incrementar un 15% el servei d’ajuda a domicili, dedicat principalment a millorar les tasques d’acompanyament i atenció personal, tal com arreplega el programa electoral de la coalició.

 

 

 

 

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Municipal, Natxo Bellido, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *