El candidat de Compromís per Alacant a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha denunciat “l’estat d’abandó” en el qual es troba l’antiga residència Aitana per a persones majors, situada en ple centre urbà de la ciutat, i ha reclamat la seua reobertura per a atendre la creixent demanda de places públiques.

La residència Aitana es troba situada en la calle Capità Segarra 14, molt pròxima al Mercat Central, i va començar a funcionar en 1978. L’edifici disposava de capacitat per a atendre 50 places per a ancians vàlids sense família o que els seus familiars no podien fer-se càrrec d’ells.

“L’any 2009 la Conselleria de Benestar Social va tancar la residència Aitana i es va rehabilitar amb la promesa que, una vegada que l’edifici estiguera condicionat, tornarien les persones que ho ocupaven, unes 40 persones majors que estaven en ella”, ha recordat Bellido.

No obstant açò, ha afegit, “sis anys després, i malgrat el dèficit de places públiques en residències que tenim en la ciutat, la Generalitat Valenciana ha sigut incapaç de reobrir-la, i d’açò fem també responsable a la consellera Asunción Sánchez Zaplana, la candidata del PP a l’Alcaldia d’Alacant”.

Davant aquesta situació, “des de Compromís per Alacant farem tot el possible perquè el pròxim Govern autonòmic ho reòbriga, i a més així ho instarem des del pròxim govern d’aquesta ciutat, perquè es torne a obrir i tinguem un edifici que ja està rehabilitat, en funcionament i amb un ús públic”.