Compromís per Alacant proposa la creació d’una Xarxa d’empreses de Responsabilitat Social amb l’objectiu d’afavorir en el món de l’empresa actituds de sensibilitat amb els assumptes públics i els interessos col•lectius.

El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha explicat aquest dimecres la importància d’aquesta iniciativa dirigida a promoure des de l’Ajuntament la responsabilitat social empresarial. “Creiem que així millora la ciutat, millora l’Ajuntament i millora també el nostre teixit productiu”, ha indicat.

Les empreses pertanyents a la xarxa rebrien diferents distincions i beneficis, com un reconeixement públic amb l’atribució de signes acreditatius, la participació en actes formatius, la bonificació en alguns tributs i, si escau, i quan legalment fóra possible, una preferència en l’accés a contractes municipals.

Per a formar part de la Xarxa de Responsabilitat Social, les empreses haurien d’acreditar de forma habitual i continuada que duen a terme polítiques empresarials tals com la inserció laboral de col•lectius desfavorits i la contractació de persones amb diversitat funcional, de dones, immigrants, majors de 45 anys i aturats de llarga durada.

Així mateix, haurien de realitzar accions preferents en zones de la ciutat socialment deprimides, plans de formació i ocupació per a joves, a més d’activitats destinades a la solidaritat, la cura del medi ambient o la rehabilitació urbana.

Igualment, haurien de tenir plans d’igualtat amb criteri de paritat i respecte a la conciliació familiar en polítiques d’horaris i contractació.

Per a garantir el bon funcionament d’aquesta xarxa, Compromís per Alacant preveu la constitució d’un jurat de caràcter independent, –en el qual hi hauria també representació empresarial, sindical i d’altres experts–, que jutjaria anualment, i conforme a un barem públic, el compliment dels requisits exigits.