L’Executiva Local de Compromís per Alacant ha emès aquest dijous el següent comunicat sobre els primers contactes mantinguts amb altres formacions polítiques:

La comissió negociadora de l’Executiva local de Compromís ha mantés uns primers contactes exploratoris amb representants de Guanyar i PSOE. En eixos encontres se’ls ha explicat la posició marcada davant este procés de negociacions per alcançar un pacte de govern progressista en la ciutat d’Alacant, en el qual cal que estiguen representades les tres forces polítiques, i la necessitat de dotar de l’estabilitat suficient eixe acord de govern.

Per tant, tal i com ha expressat el secretari local i candidat a l’alcaldia, Natxo Bellido “des de Compromís entenem que la base de l’acord han de ser estes tres forces polítiques que són la garantia d’un govern estable en la ciutat, la qual cosa no és possible amb altres sumes aritmètiques i polítiques posibles”.
A més, a més, ha afegit, “un punt de coincidència amb les altres forces amb les quals ens hem reunit, és que allò prioritari deu ser la conformació d’un programa de govern que marque les prioritats del full de ruta del canvi, tant de les més urgents com les de mitjà plaç”.

Al mateix temps des de Compromís s’ha reiterat que “les tres forces polítiques estan legitimades per a reivindicar l’alcaldia, la qual cosa fa Compromís, i que esta qüestió serà objecte de discussió durant el procés. Estes qüestions s’han transmés als representants de les altres forces polítiques progressistes per a que puguen conéixer i valorar la posició de Compromís”.

A més, a Compromís, com ha explicat Bellido, “tenim la voluntat de dur estes negociacions amb transparència i responsabiltiat, ja que la finalitat de les mateixes és acomplir el mandat de la ciutadania de ser Garantia de Canvi en la ciutat d’Alacant”.

Des de Compromís també s’ha destacat que no se produiran reunions durant este procés amb el PP, al qual “només se li demana transparència i neteja en el procés de traspàs de poders”, i que si que hi haurà algun encontre amb Ciudadanos, emmarcat dins de la lògica democràtica, però que, ha insistit Bellido “entenem que esta formació política no ha d’estar en la base d’este acord d’esquerres que reclama Compromís i la majoria de la ciutadania”.