El secretari local de Compromís i cap de llista municipal d’aquesta formació, Natxo Bellido, ha apel·lat a PSOE i Guanyar perquè facen “un esforç de responsabilitat” per a pactar un candidat a l’alcaldia d’Alacant.

 

A menys de 48 hores de la constitució de la nova corporació municipal, Natxo Bellido ha afirmat que “encara hi ha temps”, i els “demanem que es posen d’acord en el tema de l’alcaldia i que, a partir d’ací siguem capaces d’organitzar un govern del canvi plural i organitzat on tots ens controlem a tots”.

    “Tenim un acord programàtic signat, que és el més important, sabem que podem organitzar l’Ajuntament de manera equilibrada, perquè ha de ser un ajuntament equilibrat en el qual les tres formacions polítiques tinguen suficient pes, ja que cal controlar a l’alcalde que hi haja”, ha explicat.

 
En aquesta línia, ha insistit a demanar a PSOE i Guanyar que “siguen capaços de pactar el candidat a l’alcaldia”, i que a partir d’ací “construïm un govern, un govern en el qual Compromís sempre ha dit que vol ser determinant i decisiu, i tenir responsabilitats de govern importants”.

D’acord amb l’anàlisi de Bellido, en aquests moments ens trobem en un primer pas de la negociació centrat “a construir un govern progressista de 15 regidors i regidores”.

    “Si aqueix escenari no és possible tindrem a veure la resolució que prenem, perquè aniríem òbviament a un altre tipus de governs si Compromís entrara finalment ací, on desgraciadament no tindríem la potència que tindria aquest govern de 15”, ha afegit.

 
Sobre aquest tema, ha fet esment al curs de les negociacions mantingudes a nivell autonòmic per PSOE, Podem i Compromís: “També és positiu que sembla que hi ha un acord en la Taula de les Corts de les forces progressistes on estem Compromís, el PSOE i Podem, i açò és important per a poder accelerar governs de progrés en les grans ciutats”.