Inici de curs escolar 2016/17 Alacant

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, al costat de la regidora d’Educació, María José Espuch, han visitat aquest dijous diversos centres públics de la ciutat amb motiu de l’inici del curs escolar 2016-2017, en què han començat les seves classes un total de 52.576 alumnes i les alumnes d’educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional a Alacant.

L’alcalde d’Alacant i la regidora d’Educació han mostrat la seva satisfacció perquè l’inici del curs en les primeres hores d’aquesta jornada s’ha desenvolupat sense incidències rellevants i amb total normalitat per als 52.576 nens i nenes que comencen les seves classes avui a la ciutat de Alacant. D’ells, 8.750 són d’educació infantil, 20.460 de Primària, 12.710 d’Educació Secundària Obligatòria, 4.494 de Batxillerat i 6.162 de Formació Professional.

Per saludar personalment als escolars ia les seves famílies en aquesta primera jornada de tornada a l’escola, l’alcalde d’Alacant i la regidora d’Educació han visitat aquest matí les Escoles Infantils Els Xiquets i ‘7 Nans’, –que disposen d’un total de 219 places per a infants de 0 a 3 anys–, així com el Centre d’Educació Especial el Somni, –de nova creación–, el CEIP el Far, –que aquest any ha habilitat una nova unitat d’infantil per nens de tres anys–, i finalment l’IES Cap de l’Horta.

L’alcalde d’Alacant ha traslladat tot el seu suport i reconeixement a la feina que realitzen les escoles infantils municipals, especialment després de “un estiu difícil, d’incertesa, quan el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro va dir que anava a eliminar d’un cop de ploma sense tenir en compte la funció que feien i les persones que assisteixen a elles “.

El primer edil a més ha mostrat la seva satisfacció perquè Alacant té “unes escoles municipals magnífiques, que donen servei a moltíssims pares”, i ha destacat que “aquest any per primera vegada ‘7 Enanitos’ va a obrir totes les seves aules”, amb un nou aula que atendrà 15 menors d’1 a 3 anys i que romania tancada des de feia set anys.

Per la seva banda, la regidora d’Educació ha defensat el paper de l’escola pública com “una institució integradora que està al capdavant en la lluita contra les desigualtats socials i de gènere”. Segons ha afegit, les escoles municipals “han estat oblidades per l’anterior govern”, i aquest equip de Govern vol donar-los tot el seu suport i desitjar-avui un bon inici de curs als nens i nenes i les seves famílies “.

“UN SOMNI FET REALITAT”

L’alcalde i la regidora d’Educació també han tingut la satisfacció de visitar el Col·legi d’Educació Especial El Somni, de nova creació, que comparteix edifici amb el CEIP Gloria Fuertes, per atendre 56 alumnes / as amb diversitat funcional, amb edats compreses entre els 13 i els 20 anys, que rebran en aquest centre formació específica especial de Secundària i de transició a la vida adulta.

En una trobada informativa al costat del director del col·legi Emilio Ruiz, Gabriel Echávarri ha valorat la tasca de la direcció del centre i de la seva comunitat educativa per posar en marxa aquest projecte educatiu, i ha traslladat el seu suport i millors desitjos perquè es compleixi “aquest somni que cap nen ni nena perdi oportunitats d’estar realment inclòs en la societat “.

En aquesta mateixa línia, María José Espuch ha celebrat l’inici d ‘ “un somni que s’ha fet realitat” i ha assegurat que “l’Ajuntament estarà al seu costat, en coordinació amb la Direcció Territorial, per al que necessitin”.

“Estem treballant intensament i així ho seguirem fent, perquè l’escola pública sigui garantia de qualitat i l’educació sigui el motor de la igualtat d’oportunitats individuals i col·lectives”, ha afegit l’edil.

Aquesta aposta decidida per l’escola pública i la millora de les condicions en què s’imparteix l’ensenyament al País Valencià i en concret a la ciutat d’Alacant, ha permès reduir la mitjana a 22,9 alumnes per aula en el conjunt de la província, i ampliar el nombre de professors en els centres educatius.

L’esforç per la millora de les infraestructures escolars públiques també ha permès que 225 alumnes d’Infantil i Primària inicien les seves classes avui les noves instal·lacions del CEIP Manjón Cervantes, després de 7 anys d’espera cursant classe en barracons.

Arxivat en: María José Espuch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *