Compromís #PlaAjustInjust
Compromís #PlaAjustInjust

Alacant, dijous 2 de febrer de 2017.- Compromís per Alacant ha posat en marxa una campanya per a exigir al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, la retirada de l’anomenat Pla d’Ajust que des de l’any 2012 manté un estret control sobre els comptes de l’Ajuntament, com a conseqüència de la nefasta gestió econòmica de l’anterior govern del Partit Popular i la seua incapacitat per a controlar els comptes municipals.


El secretari local de Compromís, Natxo Bellido, ha recordat que l’equip de Govern del PP al capdavant de l’Ajuntament d’Alacant va subscriure, al març de 2012, un pla d’ajust per a tractar de garantir l’estabilitat pressupostària i els límits de deute, i va sol·licitar un crèdit per valor de 55 milions d’euros al Ministeri d’Hisenda per a fer front al pagament de les factures pendents als proveïdors.


Cal destacar que va ser fins i tot el mateix PP el que, alertat per la gravetat del desfasament econòmic de l’Ajuntament, va haver de venir des de Madrid per a intervenir un Ajuntament que estava en mans dels seus companys de partit. És una bona prova que el Govern de Rajoy no es fiava de la capacitat de la senyora Castedo i del seu equip de Govern, entre els quals es trobaven part dels actuals regidors del PP, entre ells el seu portaveu Luis Barcala. 


“Entenem, tal com detallarem en les pròximes setmanes amb aquesta campanya que es desenvoluparà a través d’iniciatives en l’Ajuntament d’Alacant, en els Corts Valencianes i en el Congrés dels Diputats, que la situació econòmica del Consistori alacantí ha millorat notablement des de l’arribada del govern del canvi, al juny de 2015, i hui dia és estable”.


Per a Compromís és fonamental retirar al més prompte possible les mesures restrictives que “segresten la capacitat de prendre decisions pròpies amb autonomia, com haver d’esperar al vistiplau del ministre Montoro per a poder elevar al ple els pressupostos municipals, i limiten el creixement de les inversions en la nostra ciutat en haver de passar totes les decisions pel filtre del Ministeri”.

Per açò, Compromís entén que “ni l’actual equip de govern de l’Ajuntament ni la ciutadania alacantina mereixen aquest càstig per part del senyor Montoro, fruit de la ineptitud i la desastrosa gestió econòmica dels anteriors gestors municipals, que han hipotecat el rumb econòmic de l’Ajuntament fins a l’any 2022”.