Sonia Tirado

Alacant, miércoles 8 de febrero de 2017.- La regidora d’Ocupació i presidenta de l’Agència Local de Desenvolupament, Sonia Tirado, ha coordinat hui una jornada d’exposició i debat sobre els programes desenvolupats per nou entitats dins del Pla d’Ocupació Jove ‘Ocupa’t Alacant’. Es tracta d’una bateria de mesures d’alt impacte de foment de l’ocupació que han permès millorar les condicions d’empleabilidad d’al voltant de 580 joves de la ciutat d’Alacant.

Entitats com el Consell de la Joventut, Fundació Nova Feina, Comunidad Nazaret, Fundación Secretariado Gitano, UGT, Radie ECCA, Fundeun, APSA i Cocemfe han pogut exposar mútuament i compartir les característica de les experiències i els casos abordeu-vos.

Sonia Tirado ha assenyalat la necessitat d’aquesta presentació de resultats: la trobada i debat d’avui ha servit per a conèixer de primera mà l’autèntica repercussió de cadascun dels projectes i possibilitar, a més, la col·laboració entre entitats.

Igualment la regidora ha recordat “la absoluta prioritat que per a la regidoria significa l’ocupació jove, juntament amb el de les persones majors de 45 anys i les dones, en qualsevol franja d’edat”. Fruit d’açò va ser l’aprovació del Pla d’Ocupació Jove ‘Ocupa’t Alacant’, consensuat entre més de 40 entitats, i la línia de subvencions que, amb un pressupost de 60.000 euros, ha permès desenvolupar aquestes mesures d’alt impacte”.

Tirado ha recordat que “el treball per l’ocupació jove exigeix necessàriament la priorització d’objectius, la col·laboració entre projectes i aconseguir així multiplicar els recursos, també els econòmics, i prova d’açò són els 9 projectes d’Ocupa’t Alacant”.

L’execució dels projectes ha atès directament a 576 joves d’Alacant, i s’ha contactat amb mig centenar d’empreses, si bé ha repercutit a més sobre nombroses empreses i ha beneficiat a un ampli nombre de persones de forma indirecta.