L’Ajuntament d’Alacant reivindica la seua identitat cultural amb una cercavila tradicional que ha recorregut el centre per a commemorar el 9 d’Octubre

Alacant, dilluns 9 d’octubre de 2017.- L’Ajuntament d’Alacant, a través de les Regidories de Presidència i de Cultura, ha commemorat hui la festivitat del 9 d’Octubre, Dia del País Valencià, amb una cercavila de cultura popular des del Consistori fins a la Petxina de l’Esplanada, en la qual han participat centenars de persones que han pogut gaudir de la música i tradició pels carrers de la ciutat.

L’edil de Presidència i tinent d’alcalde, Natxo Bellido, que ha presidit la recepció municipal als centenars de participants a les portes del Consistori, en la seua intervenció ha desitjat un feliç dia a tots els presents i ha celebrat l’èxit de les iniciatives programes enguany, que segons ha recordat, han sigut organitzades amb l’objectiu de recuperar la identitat cultural d’Alacant.

En la recepció del 9 d’Octubre també han estat presentes l’edil d’Educació i cinquena tinent d’alcalde María José Espuch i la regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, entre altres regidors.

La posterior cercavila ha comptat amb l’actuació de les següents colles de nanos i gegants, grups de danses, colles de dolçaina i tabal i muixerangues: Colla de Nanos i gegants d’Alacant, Nanos del Raval Roig, Nanos 12 Ponts Sant Gabriel, i Nanos d’en Romeu; colles de Danses Postiguet i Cresol; colles de dolçaina i Tabal del Cocó, Sant Blai, Sant Antoni, La Canya, Benacantil, l’Embolic, i colla de Dolçainers d’Alacant i Muixeranga d’Alacant.

El programa d’actes commemoratius d’enguany s’ha estès des del dia 1 a l’11 d’octubre i, igual que l’any passat, ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Universitat d’Alacant i La Cívica-Escola Valenciana. Entre les activitats destacades s’ha inclòs la lectura del ‘Tirant ho Blanc’ en el Saló Blau del Consistori –que es perllongarà fins al dimecres–, concerts i actuacions musicals, a més d’un castell de focs artificials llançat a les dotze de la nit d’ahir diumenge.

Arxivat en: 9 d'Octubre, Alacant, Compromís per Alacant, Cultura i Educació, María José Espuch, Natxo Bellido, Sonia Tirado, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *