L’Executiva de Compromís per Alacant, reunida en sessió ordinària este dimecres, ha elaborat la següent resolució entorn de la crisi institucional de l’Ajuntament d’Alacant.

1. L’Executiva de Compromís per Alacant reitera la seua petició a l’Alcalde d’Alacant, el Sr. Gabriel Echávarri, a dimitir el més prompte possible i facilitar així que se puga superar l’actual crisi institucional en la qual es troba immers des de fa mesos el Govern de l’Ajuntament d’Alacant. 


2. Compromís urgeix al PSPV-PSOE a que assumisca la seua responsabilitat en la resolució d’esta greu crisi, i inste al Sr. Echávarri a no retardar per més temps la seua dimissió, i se pose a treballar, i a reconduir la crisi que ells mateixos han generat, a través de la búsqueda de la majoria necessària per a aconseguir una nova investidura d’un nou alcalde o alcaldessa progressista.

3. Compromís entén que la situació d’anormalitat institucional s’ha allargat massa temps, i no es pot demorar que esta ciutat torne a tenir un nou alcalde o alcaldessa progressista, la qual cosa per molts motius, no únicament el judicial, no pot recaure en la persona del Sr. Echávarri. Per açò, la nostra coalició, de forma coherent amb el seu compromís amb la responsabilitat i enfortiment de la gobernabilitat, se situarà en la búsqueda de solucions, i col·laborarà perquè puga haver-hi nova investidura que garantisca un govern progressista. 

4. Per a Compromís és una urgència política retornar a l’Ajuntament la normalitat i estabilitat democràtica, i fugir així de la situació d’excepcionalitat i precarietat d’estos mesos. Per això anunciem que les decisions futures a prendre ens els àmbits orgànics de la coalició en relació a la gobernabilitat -una volta se produisca la dimissió del Sr. Echávarri-, estaran marcades per esta necessitat de generar en el final del mandat una situació institucional de normalitat democràtica, i alineada amb els objectius polítics del Govern del Botànic i del Pacte de Govern del Canvi d’Alacant que signàrem en el mes de maig de 2015.

5. Desde de l’Executiva recordem que, si s’haguera complit allò expressat en l’Acord per la Refundació del Pacte de Govern, signat per Compromís i Compromís per Alacant i el PSPV i el Psoe d’Alacant en el mes de novembre, s’haurien pogut estalviar tots estos mesos d’interinitat d’un govern municipal definit per la seua manca de legitimitat democràtica i la seua debilitat en l’acció política i institucional.

6. Per últim, afegir que la solució a esta crisi en cap cas pot ser que torne a governar el PP, el partit de la corrupció i del Pla d’Ajust, i que  Compromís mai, ni per acció, ni per omissió, farà gens que contribuïsca al fet que el PP torne a l’alcaldia, ni ara, ni en el futur.

                                            

Alacant, dimecres 14 març de 2017