1-. Des de l’Executiva de Compromís per Alacant, valorem que la decisió del passat divendres del Sr. Echávarri de dimitir com a Alcalde de la ciutat d’Alacant i apartar-se de les funcions implicites al càrrec, tot i que la dimissió se farà efectiva el pròxim dilluns 9 d’abril, tanca una etapa d’inestabilitat i precarietat democrática i institucional que s’ha allargat fins a nivells absolutament insuportables.

2-. Des de Compromís per Alacant, considerem que la dimissió arriba tard, molt tard, i entenem que ha estat una greu irresponsabilitat per part del Sr. Echávarri i del PSPV-PSOE no haver acceptat i assumit les condicions fixades a l’Acord per la Refundació del Pacte que signàrem el passat mes de novembre de l’any 2017. Haver incomplit este Acord, i les condicions que allí estaven arreplegades, provocà no només un trencament del Pacte de Govern plural i progressista signat en el mes de maig de 2015, sinó també una greu deriva institucional que ha condicionat un equip de govern precari, deslegitimitat democràticament i incapacitat per a assumir la tasca de governar, gestionar l’Ajuntament i tirar endavant els grans projectes tranversals iniciats en l’any 2015.

3-. L’Executiva de Compromís per Alacant reitera la seua voluntat inequívoca de votar a favor d’una nova investidura de la candidata assenyalada pel PSPV-PSOE, com a mecanisme de superació d’esta crisi institucional i búsqueda de solucions, tal i com venim reclamant des de fa mesos, per tal de retornar-li l’estabilitat a l’Ajuntament d’Alacant.

4-. Des d’eixa voluntat de búsqueda de solucions que superen la paralització i inestabilitat de la institució local, des de Compromís fem una crida a Guanyar, Ciudadanos i els regidors no adscrits, a possibilitar una nova investidura progressista que no traicione la voluntat de canvi de govern, després de 20 anys de majories del PP, expressada per l’electorat en la ciutat d’Alacant i la majoria del territori valencià.

Cal passar pàgina d’una greu crisi institucional en la qual ha estat immersa la ciutat, i això requereix allunyar-se de càlculs tacticistes electorals i partidismes, i entendre que la solució a esta emergencia democràtica i institucional no pot vindre d’aquells que han protagonitzat les èpoques més obscures de la política local pel que fa a la corrupció, la gestió municipal, llastrar el futur i l’autonomia municipal amb el rescat de l’Estat a l’Ajuntament, o situar la ciutat en els pitjors nivells de desigualtat i exclusió social, desocupació laboral, activitat econòmica o imatge reputacional, coneguts mai.

5-. A partir d’hui, Compromís inicia un procés de debat intern per a valorar la nova situació creada i en aquest procés anirà acompanyat d’un diàleg sincer amb la societat civil alacantina a la qual s’escoltarà per a encarar de la millor manera possible allò que és més útil per a l’interès general de la ciutat, i la responsabilitat d’afrontar un final de mandat des de l’estabilitat institucional que possibilite avançar en els projectes i inversions necessaris per a la ciutat, i la millora de la qualitat de vida de les alacantines i alacantins.

26/03/2018