La coalició valora les declaracions de Barcala com a irresponsables i el districte únic educatiu com un pas arrere en la igualtat educativa de xiquets i xiquetes

Compromís ha reiterat el seu rebuig a la implantació del districte únic en educació anunciada per l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, aquests dies. Des de la coalició vénen remarcant des de desembre la negativa a una mesura que considera “un pas arrere en la igualtat educativa de xiquets i xiquetes i només afavoreix als centres privat-concertat”.

“Ja sabem per què el PP no està posant cap obstinació en el pla Edificant, sembla ser que no tenen gens de pressa pels quatre centres ja aprovats en el ple, ni per incorporar nous centres educatius i que Alacant puga beneficiar-se d’aquesta pla de millores de Conselleria”, ha lamentat María José Espuch, regidora de la coalició, al que ha afegit que “la intenció del PP torna a ser plegar-se als qui fan de l’educació dels nostres fills i filles un negoci , deixant de costat a l’educació pública que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tots i totes”.

“Quan el PP parla de la lliure elecció de centre de les famílies per a implantar el districte únic esmente, l’única llibertat que garanteix és la d’aquests centres privat-concertats de triar el seu alumnat”, ha asseverat Espuch.

Cal recordar que el Consell Escolar Municipal (CEM) d’Alacant va aprovar al gener de 2016, amb María José Espuch al capdavant, la proposta per a modificar la distribució dels districtes escolars o zones d’influència de la ciutat “per a garantir la igualtat de condicions, a l’efecte d’admissió, per a tots els centres educatius de la ciutat sostinguts amb recursos públics”.

Altre dels motius de rebuig per al districte únic escolar és l’augment del trànsit que suposa allunyar el centre de residència del centre escolar i l’augment del temps de transport per als menors.

Espuch ha destacat que “una vegada més el senyor Barcala proposa tornar al districte únic, afavorint així a l’educació privada-concertada i tornant a deixar de costat als centres públics de la ciutat, creant desigualtat entre els xiquets i xiquetes alacantines segons les seues possibilitats econòmiques”.