Mas: “L’Ajuntament ha de cuidar la qualitat de vida de les persones a mesura que van envellint i posar a la seua disposició tots els recursos de l’administració”.

El grup municipal de Compromís presentarà al ple de febrer una iniciativa perquè Alacant s’unisca a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com ja han fet altres ciutats de l’entorn com Alcoi, Elx, València o Castellò de la Plana.

“L’Ajuntament, l’administració més pròxima per a la ciutadania, ha de cuidar la qualitat de vida de les persones a mesura que van envellint en aspectes fonamentals per a l’envelliment actiu de les nostres persones majors”, ha reclamat Rafa Mas, regidor de Compromís per Alacant.

Des de la coalició remarquen que es tracta d’una proposta que ja van fer durant el mandat passat i que amb aquesta declaració Alacant se sumaria a aquesta xarxa que forma part de l’estratègia de l’OMS per a la dècada de l’Envelliment Saludable (2021-2030), en el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb la qual s’aposta per impulsar la participació d’aquest col·lectiu, encoratjant a les persones a participar plenament en la vida de la comunitat familiar a mesura que envelleixen; proporcionar oportunitats d’educació i aprenentatge durant el cicle vital, i reconéixer i permetre la participació activa de les persones en les activitats de desenvolupament econòmic, el treball formal i informal i les activitats de voluntariat a mesura que envelleixen, d’acord amb les seues necessitats, preferències i capacitats individuals.

En aquest sentit, des de la coalició veuen la necessitat de convocar com més prompte millor al Consell Municipal de Majors i revisar el seu reglament en els articles referents a la composició d’aquest, per a poder incloure a un major nombre d’agents i entitats que treballen amb aquest col·lectiu a la ciutat.

Amb aquesta iniciativa Compromís busca activar les polítiques que proposen des de l’OMS per a millorar la qualitat de vida i promoure l’envelliment actiu de les persones majors i que suposen “protegir als més vulnerables, a aquelles persones que estan soles, que tenen difícil accés als recursos; fomentar la participació social, respectant les seues decisions, els seus estils de vida i fent-los partícips amb les seues múltiples capacitats en la societat i en tercer lloc fomentant i ampliant recursos públics, hem de posar a la seua disposició tots els recursos de l’Administració”, ha explicat Mas.

La coalició aposta per iniciatives com fomentar la relació dels centres de majors amb la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, per a promoure el voluntariat entre les persones majors i fomentar activitats de tota mena a demanda. En un altre sentit, han reclamat la necessitat d’ampliar els recursos dels centres de majors de la ciutat, una demanda que Compromís ve recollint des de fa setmanes i que se suma a la denúncia de la coalició de l’abandó d’aquests centres.

“En definitiva una societat que no respecta als seus majors és una societat sense valors i sense futur”, ha asseverat Mas.