Compromís per Alacant ha presentat una moció per al pròxim ple de desembre per la qual es crearia una comissió per a definir els projectes que Alacant presentarà als Fons Europeus de Recuperació.

“La Comissió Europea i el Parlament Europeu han acordat un pla de recuperació per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus, un pla que liderarà el camí cap a l’eixida de la crisi i establirà les bases per a una Europa moderna i més sostenible. La ciutat d’Alacant no pot quedar-se arrere, i a través de les administracions competents ha de preparar-se com més prompte millor per a gestionar part dels fons esmentats per a la seua transformació estructural”, ha explicat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Des de la formació progressista insisteixen que és imprescindible que tots els grups polítics de l’Ajuntament treballen tots a l’una per a generar aquests projectes i buscar el finançament per a contractar la seua redacció i que Alacant puga estar preparada per a quan arriben aquests fons. Per això proposen mitjançant una moció la creació d’una Comissió específica i no permanent per a ajudes europees tant de recuperació post-pandèmia com fons de l’Agenda Urbana i fons Feder que gestione l’Ajuntament d’Alacant; una comissió que proposen que siga de caràcter públic i compte amb la participació dels grups polítics del Ple així com dels responsables tècnics municipals.

“Dialogar, Negociar i Acordar. Aquesta és la màxima de Compromís en aquests temps de pandèmia, i això també val per als Fons Europeus que són l’horitzó d’esperança on les administracions públiques han de treballar de manera coordinada per a eixir d’aquesta situació de crisi. L’Ajuntament d’Alacant també ha de presentar projectes de transformació urbana lligats a la sostenibilitat i la innovació, i amb la igualtat com a objectiu irrenunciable. La igualtat no pot ser una víctima de Covid, i no podem permetre que, com va ocórrer en 2008, isquem de la crisi en un món més desigual. Per això cal començar ja a treballar sobre projectes per als Fons Europeus, projectes en els quals cal aplicar la màxima de Compromís: Dialogar, Negociar i Acordar ”, ha remarcat Bellido.

Des de formació progressista han explicat en la seua moció que: “L’acord presentat el 10 de novembre sobre el pròxim pressupost de la UE a llarg termini i NextGenerationEU suposa més de 15.000 milions d’euros entre 2021-2027. D’aquests diners per a la recuperació dels països europeus més del 50% de l’import donarà suport a la modernització mitjançant investigació i innovació; transicions climàtica i digital justes; preparació, recuperació i resiliència; i un nou programa de salut. Però a més el 30% dels fons de la UE es destinaran a la lluita contra el canvi climàtic, així com mesures que presten especial atenció a la protecció de la biodiversitat i a la igualtat de gènere”. Així com han indicat que “la Generalitat Valenciana ja ha presentat el seu propi document d’estratègia, amb 14 projectes tractors, valorats en 12.000 milions, per a impulsar la renda, l’ocupació i el benestar en la Comunitat Valenciana, actuacions que promouen transformacions estructurals mitjançant l’impuls a la transició verda i digital. Així, els projectes per a la transició ecològica aglutinen el 39,3% dels recursos, és a dir, quasi 4.900 milions d’euros; les iniciatives enfocades a la transició digital reben el 29,1%, és a dir, més de 3.600 milions d’euros; les propostes per a reforçar la cohesió social reben el 24%, és a dir, més de 2.800 milions d’euros, i els treballs destinats a ciència i coneixement absorbeixen el 7,6% del total, és a dir, al voltant de 900 milions d’euros”.

Compromís per Alacant ha presentat una moció per al pròxim ple de desembre per la qual es crearia una comissió per a definir els projectes que Alacant presentarà als Fons Europeus de Recuperació.

“La Comissió Europea i el Parlament Europeu han acordat un pla de recuperació per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus, un pla que liderarà el camí cap a l’eixida de la crisi i establirà les bases per a una Europa moderna i més sostenible. La ciutat d’Alacant no pot quedar-se arrere, i a través de les administracions competents ha de preparar-se com més prompte millor per a gestionar part dels fons esmentats per a la seua transformació estructural”, ha explicat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Des de la formació progressista insisteixen que és imprescindible que tots els grups polítics de l’Ajuntament treballen tots a l’una per a generar aquests projectes i buscar el finançament per a contractar la seua redacció i que Alacant puga estar preparada per a quan arriben aquests fons. Per això proposen mitjançant una moció la creació d’una Comissió específica i no permanent per a ajudes europees tant de recuperació post-pandèmia com fons de l’Agenda Urbana i fons Feder que gestione l’Ajuntament d’Alacant; una comissió que proposen que siga de caràcter públic i compte amb la participació dels grups polítics del Ple així com dels responsables tècnics municipals.

“Dialogar, Negociar i Acordar. Aquesta és la màxima de Compromís en aquests temps de pandèmia, i això també val per als Fons Europeus que són l’horitzó d’esperança on les administracions públiques han de treballar de manera coordinada per a eixir d’aquesta situació de crisi. L’Ajuntament d’Alacant també ha de presentar projectes de transformació urbana lligats a la sostenibilitat i la innovació, i amb la igualtat com a objectiu irrenunciable. La igualtat no pot ser una víctima de Covid, i no podem permetre que, com va ocórrer en 2008, isquem de la crisi en un món més desigual. Per això cal començar ja a treballar sobre projectes per als Fons Europeus, projectes en els quals cal aplicar la màxima de Compromís: Dialogar, Negociar i Acordar ”, ha remarcat Bellido.

Des de formació progressista han explicat en la seua moció que: “L’acord presentat el 10 de novembre sobre el pròxim pressupost de la UE a llarg termini i NextGenerationEU suposa més de 15.000 milions d’euros entre 2021-2027. D’aquests diners per a la recuperació dels països europeus més del 50% de l’import donarà suport a la modernització mitjançant investigació i innovació; transicions climàtica i digital justes; preparació, recuperació i resiliència; i un nou programa de salut. Però a més el 30% dels fons de la UE es destinaran a la lluita contra el canvi climàtic, així com mesures que presten especial atenció a la protecció de la biodiversitat i a la igualtat de gènere”. Així com han indicat que “la Generalitat Valenciana ja ha presentat el seu propi document d’estratègia, amb 14 projectes tractors, valorats en 12.000 milions, per a impulsar la renda, l’ocupació i el benestar en la Comunitat Valenciana, actuacions que promouen transformacions estructurals mitjançant l’impuls a la transició verda i digital. Així, els projectes per a la transició ecològica aglutinen el 39,3% dels recursos, és a dir, quasi 4.900 milions d’euros; les iniciatives enfocades a la transició digital reben el 29,1%, és a dir, més de 3.600 milions d’euros; les propostes per a reforçar la cohesió social reben el 24%, és a dir, més de 2.800 milions d’euros, i els treballs destinats a ciència i coneixement absorbeixen el 7,6% del total, és a dir, al voltant de 900 milions d’euros”.