La coalició insta també a que s’execute la sentència que declarà il·legals sis bungalows de l’illa

Compromís per Alacant reclama a l’Ajuntament que convoque de manera urgent la comissió municipal de Tabarca per solucionar la situació de deixadesa que pateix l’illa. Així ho han demanat hui el coordinador de la coalició, Ignasi Bellido, i el responsable de Medi Ambient, Luis Falcó, mitjançant un escrit que han registrat en el consistori.

Falcó ha explicat que “en novembre de 2011 es va aprovar la creació d’una comissió específica a l’Ajuntament per a que es gestionaren i s’agilitzaren els processos oberts per a regular la normativa sobre Tabarca i altres aspectes de manteniment del seu patrimoni ecològic, cultural i històric; tanmateix esta comissió encara no ha sigut convocada en 2012”.

En este sentit, el responsable de Medi Ambient de Compromís per Alacant ha destacat que “la posada en marxa d’esta comissió és molt necessària perquè este any es preveu crític per a l’illa, doncs s’enfronta a amenaces com la disminució dels fons destinats a la protecció de la seua reserva marina  i la reducció de la vigilància, una qüestió que pot facilitar la pesca furtiva i l’augment de l’ancoratge il·legal de vaixells”.

“Alhora, Tabarca ve patint una sobrecàrrega de visitants, amb una mitjana de 4.000 turistes al dia; s’ha previst la construcció d’un passeig que pot generar un greu impacte mediambiental i visual i la rehabilitació del conjunt històric es manté paralitzat mentre este patrimoni va degradant-se”, ha indicat Falcó.

El responsable de Medi Ambient ha recordat que “també és urgent per evitar una major degradació i protegir com cal l’illa el Pla Especial de Protecció definitiu, un text que es va començar a redactar en 1993, que ha tingut que ser revisat al menys en tres ocasions per l’Ajuntament i que la gerència d’Urbanisme ha d’enviar amb la nova redacció a les conselleries corresponents”.

D’altra banda, Luis Falcó ha assenyalat que “Compromís per Alacant també ha registrat un altre escrit en el que exigeix a l’Ajuntament que execute les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i el Tribunal Suprem que declaraven il·legals sis bungalows construïts a prop de la Cala Birros de Tabarca i ha sol·licitat que el Pla Especial de l’illa contemple la demolició d’estes cases i la restauració de la zona agredida”.

Alhora, Ignasi Bellido ha apuntat que “Compromís ja ha presentat al Congrés, a través del nostre diputat Joan Baldoví, i a Les Corts Valencianes, mitjançant la diputada Mireia Mollà, diverses iniciatives per solucionar les greus amenaces que està patint l’illa i per exigir que s’elaboren d’una vegada els documents que han de donar protecció a Tabarca”.

“Tanmateix, ens trobem amb què el govern local del PP, que hauria de ser el primer en actuar, continua fent gala de la seua deixadesa i segueix ignorant els problemes mediambientals i culturals d’esta gran bé amb què compta el nostre municipi”, ha conclòs el coordinador de Compromís per Alacant.