La diputada de Compromís recorda que els estudis tenen un deute superior als 200 milions d’euros

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és una burla que la consellera de Cultura, Turisme i Esports, Lola Johnson, afirme que les ajudes que ha donat la Generalitat a la Ciutat de la Llum es justifiquen pels seus beneficis empresarials, quan estos estudis cinematogràfics tenen un forat de més de 200 milions d’euros”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després de preguntar a Johnson en el ple de Les Corts sobre les ajudes públiques que el Govern valencià ha destinat a este complex audiovisual. Recentment, la Comissió Europea ha reclamat que es recuperen els 265 milions d’euros destinats a Ciutat de la Llum per interferir en la competència entre els estudis de cinema europeus.

La diputada de Compromís ha indicat que “la consellera ens ha demanat el benefici del dubte i ha seguit defensant que les ajudes que la Generalitat va donar als estudis alacantins són legals i a més estan justificades, tanmateix no explica per què es va haver de pagar a les productores per a convèncer-les de que rodaren en els platós de la Ciutat de la Llum”.

“El pitjor és que bona part d’estes ajudes es van donar a grans productores estrangeres, mentre que el teixit audiovisual valencià continua sense rebre cap suport des de la Generalitat”, ha afegit.

Alhora, Mollà ha lamentat que Johnson assegure que el Govern valencià “valora la decisió de la Comissió Europea des de la tranquil·litat”, doncs “es tracta d’una multa de 265 milions d’euros, una xifra que farà un greu dany a unes arques públiques que estan sota mínims precisament per la gestió irregular que ha fet el PP de projectes com este”.

“Fa uns dies el conseller d’Economia, Máximo Buch, deia que això de la sanció de la Comissió Europea era una mentida i ara Johnson ens garanteix que és un tema que tractaran tranquil·lament perquè els diners van estar ben empleats, però és evident que si opten només per al·legar no farem més que allargar un procés que acabara malament”, ha destacat la diputada.

Mireia Mollà ha assenyalat que “la millor opció seria negociar la il·legalitat que han comés, perquè el cost social que suposarà pagar esta multa necessita d’actuacions ràpides que ens donen les solucions el menys traumàtiques possibles per als ciutadans”. 

Compromís ja ha sol·licitat la creació d’una comissió d’investigació en Les Corts per tal d’esclarir com s’han gestionat estes ajudes públiques.