Compromís aposta per potenciar la participació dels alacantines i les alacantines a través de la creació del Consell de la Ciutat i la modificació del reglament de Règim Intern Municipal per a fer de la implicació ciutadana en la gestió municipal, una realitat.

El candidat de la coalició formada pel Bloc, Iniciativa i els Verds, Tomàs Mestre, ha explicat que l’aposta per potenciar la participació dels ciutadans a les decisions estratègiques de la ciutat és una part fonamental del programa de Compromís i és per això que es compromet a crear i potenciar totes les eines necessàries per a fer-ho una realitat.
En una roda de premsa aquest matí a la Plaça de Santa Faç, el candidat a l’alcaldia, Tomàs Mestre, acompanyat per Naima Benaicha, número dos de la llista a l’ajuntament, Juana Sánchez, número quatre i el candidat autonòmic, Ignasi Bellido, s’han presentat les propostes de Compromís en matèria de participació ciutadana per a la ciutat d’Alacant.

Mestre ha explicat que “es tracta d’onze punts imprescindibles per a millorar la participació de la ciutadania en la vida pública de la ciutat, amb capacitat per a incidir en les decisions estratègiques, el que milloraria la qualitat democràtica i també permetria establir millors mecanismes de control i supervisió de l’activitat municipal per part dels ciutadans”.

Des de Compromís es proposa crear òrgans específics per a fer possible la democràcia participativa, fòrums d’anàlisi i debat i posar en marxa el Consell de la Ciutat com a mecanisme de debat sobre aspectes estratègics i de disseny de la ciutat, a l’hora que s’hauria de modificar el reglament de Règim Intern Municipal de manera que es reconeguen com a vinculants aquests òrgans específics per a fer possible la democràcia participativa i possibilitar la co-gestió municipal dels ciutadans amb els òrgans polítics.

Juana Sánchez ha explicat que “l’objectiu és fer corresponsable a la ciutadania de la gestió municipal, fomentant la seua concienciació i preparació, especialment a travès d’una eina infravalorada avui en dia com són els pressupostos participatius”. Totes estes inicitives aniràn acompanyades de mecanismes per a garantir la seua implementació amb un rigorós protocol que garantisca el seu compliment.