La ciutat exigeix alternatives al model actual que sols provoca retencions sistemàtiques de trànsit arreu del municipi i que patim diàriament tots els alacantins i alacantines.

Tomàs Mestre, candidat de la coalició formada pel Bloc, Iniciativa i els Verds a l’alcaldia d’Alacant retreu a l’ajuntament que “no pense en els ciutadans a l’hora de fer els plan de mobilitat, no pot ser que per a fer desplaçaments relativament curts, ja siga pel casc urbà o a la universitat o zona de platges, es tarde més d’una hora si vols utilitzar el transport públic o mitja hora en vehicle privat”.

Compromís entén que l’actual sistema és absolutament arbitrari i necessita dotar-se d’un Pla de Mobilitat que racionalitze la ciutat, aposte pel transport públic i allunye els vehicles privats del centre. Una aposta que s’ha de consensuar amb tota l’àrea metropolitana, així com amb veïns i comerciants.

“Alacant i tota la seua àrea metropolitana necessiten uns autobusos puntuals, ràpids, eficients i ecològics, que donen confiança a l’usuari i que el porten allà on necessita. Per això, des de Compromís, posarem en marxa l’ens metropolità del transport i farem, a l’hora, una aposta decidida per un sistema que ha de donar el millor servei als alacantins i alacantines”, ha afirmat Tomàs Mestre.

A la llarga caldrà fer una aposta per a que que el centre històric estiga lliure de cotxes i on els vianants siguen els protagonistes, però per això, cal que els serveis públics funcionen i donen confiança i és en este punt on “l’ajuntament ha de ser capaç de donar resposta a les necessitats dels alacantins i alacantines que cada dia patim els nostres carrers atapeïts de cotxes, de fum i retencions sense que ningú no faça res per a solucionar-ho” segons afirma Tomàs Mestre.

Des de la coalició formada per Bloc, Iniciativa i els Verds, proposem “la creació d’aparcaments als accessos a la ciutat, perfectament comunicats amb un servei públic que allibere el centre de vehicles i aporte solucions de mobilitat a la ciutat”.