El comerç de ciutat necessita del recolzament decidit de l’ajuntament si vol sobreviure al gran nombre de centres comercials que proliferen avui en dia. Compromís aposta pel model de comerç tradicional, de ciutat, proper a les persones, per això cal protegir-lo i recolzar-lo per a que es modernitze i puga donar el millor servei possible als ciutadans.

El candidat de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, Tomàs Mestre ha explicat que “Es tracta de decidir quin model de ciutat volem, un model on les grans superfícies comercials imposen els seus criteris, amb treball precari i sense cap arrelament a la ciutat o bé un on puguen conviure les àrees comercials amb el comerç de ciutat, proper a les persones, que vertebre els nostres barris, un comerç que crea treball estable i que a més s’identifica amb els alacantins i les alacantines”.

Des de l’ajuntament, Compromís, proposarà una moratòria que impedisca la construcció de nous centres comercials a la ciutat i també proposarem gravar amb un impost municipal als centres comercials que ja existeixen, revertint els ingressos d’esta fiscalitat en campanyes de modernització i promoció del comerç tradicional.

Tomàs Mestre, candidat de la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i els Verds a l’ajuntament d’Alacant ha explicat que “els centres comercials i el comerç tradicional són compatibles, però hores d’ara la lluita és desigual i l’ajuntament ha de vetllar per a que tots tinguen igualtat d’oportunitats, les multinacionals fan servir unes armes que no estan a l’abast dels comerços de tota la vida i per això, Compromís, des de l’ajuntament, treballarà per a garantir la seua supervivència”.

Mestre s’ha referit a esta qüestió com un enfrontament entre models de ciutat “a Compromís volem una ciutat cohesionada i per això entenem que cal dotar els barris de totes les infraestructures necessàries i això inclou el comerç, que volem dinàmic i modern. I és per això que des de l’ajuntament farem l’impossible per a garantir el seu futur, perquè va lligat a la ciutat amable, propera i ordenada que ens agrada”.