“Mentre els grans partits que ens governen defensen el model de grans centres comercials, Compromís representa l’opció del comerç de ciutat”. La coalició que formen Bloc. Iniciativa i els Verds proposa limitar les grans superfícies a Alacant, potenciant el xicotet i mitjà comerç.

El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre, acompanyat de la cap de llista a les Corts per la província, Mireia Mollà i membres de la candidatura han visitat el Mercat Central d’Alacant, on han explicat a molts simpatitzants que s’han apropat el projecte de la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i els Verds.

Durant la visita, els candidats de Compromís també han parlat amb molts de comerciants del Mercat als qui han explicat el model comercial pel que aposta la coalició, “Alacant necessita apostar pel comerç de ciutat, eixe que crea treball estable per tots els nostres barris i que ajuda a cohesionar Alacant. El nostre model de comerç lliga directament en el nostre model de ciutat, que volem viva, amable, competitiva i cohesionada”, ha explicat Tomàs Mestre.
Segons el candidat a l’alcaldia de Compromís, Tomàs Mestre, “els nostres comerços són un exemple, però no poden competir en igualtat de condicions amb les multinacionals que desembarquen en els centres comercials. I això s’ha d’igualar, des de Compromís entenem que cal limitar les grans superfícies, amb una moratòria i també gravar les existents amb un impost municipal que revertisca en la promoció i potenciació del comerç tradicional”.

Ignasi Bellido, candidat autonòmic de la coalició s’ha referit al comerç d’Alacant com a “una de les grans diferències que separa Compromís de populars i socialistes, mentre ells representen, com venen demostrant, el model de les grans superfícies i les multinacionals, nosaltres som els que creiem en el comerç de la ciutat com a la millor eina per a construir i assegurar el futur d’Alacant”.

Bellido a explicat que el model de Compromís va més enllà i que aposta per construir una ciutat amable, que done resposta a les necessitats dels alacantins i les alacantines, amb menys cotxes i menys fum i més verd, més bicicletes i més possibilitat de caminar la ciutat, poder-la recórrer a peu, poder-la, en definitiva, viure-la plenament.