Compromís ha presentat públicament el “mapa de les promeses incomplides del Partit Popular”, en resposta a la publicitat que els populars estan fent durant esta campanya i en la que oculten totes les inversions que falten a Alacant i que ells mateixos prometen campanya rere campanya.

El candidat a l’alcaldia d’Alacant per la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i Els Verds, Tomàs Mestre ha denunciat que “casualment la major part de les inversions que no arriben, de les promeses que el PP fa en campanya electoral i que després desapareixen, són inversions socials, inversions en sanitat, infraestructures o cultura. Això demostra el que sempre hem denunciat i és que el PP governa només per a uns pocs, mentre que els més desfavorits són els més desatesos per les institucions”.

Entre les promeses incomplides pel PP destaquen el Tercer Hospital comarcal, les escoles infantils, reforma del conservatori, la ciutat de la justícia, centres de salut, la rehabilitació de la zona del castell de Sant Ferran, el palau de Congressos o la creació d’una unitat de trasplantaments de ronyó a l’Hospital General, “infraestructures, inversions… promeses en definitiva que es repeteixen cada quatre anys en el programa electoral del PP, però que mai arriben a convertir-se en realitat”.

Ignasi Bellido, candidat autonòmic de Compromís ha recordat que “la major part d’estes importants infraestructures i inversions les ha reclamat Compromís en les Corts, on el PP ha votat una vegada i una altra en contra”.

Bellido s’ha referit a Camps com “el pitjor president que hi ha hagut en la Generalitat per a Alacant, ja que ens margina sistemàticament”, mentre que a Sonia Castedo li ha suggerit que “es pose a treballar i s’indigne menys” en referència a les declaracions de la candidata popular en què reconeixia la falta d’inversions per a la ciutat.
Per al candidat autonòmic de Compromís, Ignasi Bellido, “el descrèdit de la política provoca la corrupció, com la que ens mostra cada dia el Partit Popular ací, però també l’incompliment de les promeses, prometre quelcom, guanyar, governar i no complir, és fallar al ciutadà i això és intolerable”.