El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre acompanyat de Bernabé Sanchís, ex director de l’Orquestra Simfònica d’Alacant ha presentat els compromisos de la coalició amb la cultura a Alacant.

Mestre ha reclamat “una major atenció al món de la cultura des de les institucions. Alacant pateix sistemàticament una continua fuga de talents relacionats amb tots els àmbits de la cultura, quelcom increïble en una ciutat que ha sigut estendard i avantguarda en àmbits tan variats com el teatre, la música o la innovació cultural”.

Tomàs Mestre ha reclamat “una aposta sincera per la formació i també l’expressió artística en la ciutat, una Escola Superior d’Art Dramàtic, així com la reforma del conservatori. Són alguns detalls que acompanyats d’un ajuntament capaç i que aposte pels nostres talents, sense retallar en la cultura tornaran Alacant al capdavant de la creació i expressió cultural”.

El candidat de la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i Els Verds, Tomàs Mestre ha reclamat “una nova partitura en l’ajuntament, amb Compromís, Alacant tindrà música nova per a tots i una ciutat cultural 365, un projecte que englobarà tota l’oferta existent, la coordinarà i aconseguirà projectar a l’exterior el talent que hui perdem en la nostra ciutat per la falta de polítiques actives culturals, que no siguen només una oferta per a tots els alacantins i que porte turistes, sinó també l’oportunitat de crear ocupació relacionat amb la cultura a Alacant”.

El candidat de Compromís ha estat acompanyat del director Cèsar Pérez i de l’ex director de l’ÓSA (Orquestra Simfònica d’Alacant) Bernabé Sanchís, qui ha mostrat el seu suport a Mestre en la seua carrera feia l’ajuntament i hi ha expressat la seua preocupació “per la situació de la banda municipal i les escoles de música. Són una expressió de la nostra cultura i una realitat de la ciutat que no rep el suport que necessiten.”

Per la seua banda, el candidat autonòmic, Ignasi Bellido ha reivindicat l’antic cine Ideal “com a seu de la filmoteca valenciana a Alacant” i ha carregat contra la televisió pública valenciana “Canal 9 hauria de ser el màxim exponent de suport a la nostra cultura, hauria de ser punt de suport de la nostra música, interpretació i resta de talents que ofereix la nostra terra però que no troben el suport necessari i es veuen obligats a fugir. Tanta Ciutat de la Llum, Televisió Pública i institucions, perquè no siguem capaços oferir formació i eixides als nostres creadors”.