El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha criticat hui que “els ciutadans i les ciutadanes d’Alacant estiguen patint la supressió de serveis municipals bàsics per la mala gestió que ha realitzat i continua realitzant el PP de Sonia Castedo al capdavant del Govern municipal”.

Bellido ha afirmat que “cada dia ens trobem amb una nova retallada de prestacions, doncs recentment hem tingut que suportar el tancament dels telecentres, un servei molt útil per a milers de persones que busquen treball; la supressió dels bons or dels autobusos municipals, del que es beneficiaven jubilats i pensionistes, i ara l’equip de govern clausura la biblioteca La Rotonda, que dóna servei a tot el barri de la Verge del Remei”.

El coordinador de Compromís per Alacant ha assegurat que “esta situació a la que s’enfronta ara l’Ajuntament és conseqüència en bona part de la mala gestió que ha fet el PP durant els últims 16 anys de la ciutat i així ho confirmen casos com el denunciat per un sindicat de la Policia local, que ha assenyalat que a Alacant existeixen més de mil guals el Consistori manté inexplicablement sense regularitzar i que suposarien uns ingressos molts necessaris per a les arques municipals”. 

En este sentit, el portaveu de la coalició, Tomàs Mestre, ha demanat que “l’alcaldessa, Sonia Castedo, deixe de parlar de la situació de l’economia local com un fet en el que el PP no té res a veure i deixe també de presentar les retallades municipals com una actuació inevitable”. “El que ha de fer és explicar als alacantins i a les alacantines a què s’han destinat els diners públics durant els últims anys”, ha subratllat.

Mestre ha preguntat que “de què ens serveix tenir a Castedo com a alcaldessa i com a diputada autonòmica si no treballa per garantir els serveis municipals i tampoc es preocupa de tocar portes a la Generalitat per tal que s’executen projectes que porten anys i anys de retard com són els centres de salut pendents, la Ciutat de la Justícia o el tercer hospital metropolità o que es realitzen els pagaments pendents als instituts de secundària”. 

“Però des de Compromís per Alacant continuarem vigilants per garantir que els ciutadans i les ciutadanes d’esta ciutat compten amb els serveis que els pertanyen i denunciar la desídia de l’Administració local i autonòmica”, ha afegit el portaveu de la coalició.