La coalición demanda mayor implicación del Ayuntamiento para ampliar la red de transporte no motorizado y mejorar la existente

Des de Compromís per Alacant s’ha reclamat hui la construcció d’un corredor de vianants i bicicletes per la costa per a millorar la mobilitat en la ciutat i afavorir el turisme sostenible i s’ha denunciat, al mateix temps, el mal estat en què es troben els carrils bici d’Alacant.

La coalició ha realitzat aquesta reclamació a través d’una roda de premsa davant la porta de l’Ajuntament a la qual han assistit el responsable de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luís Falcó; el coordinador de la formació, Ignasi Bellido, i el portaveu, Tomàs Mestre.

Falcó ha explicat que “després de reunir-nos amb usuaris de bicicletes en la ciutat i per l’experiència pròpia de membres de Compromís, hem detectat deixadesa per part de la Regidoria de Transport a l’hora d’impulsar l’ús de la bicicleta i vianants a Alacant”.

El responsable de Medi ambient ha assenyalat que “s’han detectat diversos punts del bicicarrer –o carrer compartit per les bicicletes i els vehicles a motor- on el ferm de l’asfaltat ha provocat burxades i accidents de ciclistes, la qual cosa demostra que ningú del departament de Tràfic utilitza aquestes dotacions, ja que, en cas contrari, s’haurien donat compte dels riscos afegits que corre el ciclista davant els sots i escletxes”.

Al mateix temps, Luis Falcó ha indicat “l’absurd d’alguns trams del carril-bici, com el qual acaba de forma abrupta a meitat de l’avinguda d’Elx”.

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha criticat que “seguisca sense materialitzar-se el corredor litoral per a promoure els passejos a peu, en carret, cadira de rodes o bicicleta, amb el que l’Ajuntament està desaprofitant una gran oportunitat per a connectar tota la costa del municipi amb un passeig accessible a tots els ciutadans”.

El coordinador de Compromís per Alacant ha apuntat que “la construcció d’esta infraestructura és relativament senzilla, ja que només cal utilitzar els espais i vies alliberats pel trenet i per les vies de la zona sud fins a Urbanova”.

“És inconcebible que no s’aprofite el pont de l’antic tramvia de la pedrera, negant l’accessibilitat pel mateix a ciclistes carrets i cadires de rodes per a arribar a l’Albufereta”, ha destacat Bellido, que ha afegit que “es perd d’esta manera la possibilitat de tenir una ciutat més amable, sana, així com un turisme de major qualitat i sostenible que millore l’economia local”.

El coordinador de la coalició ha exigit també “donar prioritat a l’eixida a vianants i ciclistes des d’Alacant, doncs no hi ha facilitats ni infraestructures per a ells ni des de l’avinguda de Denia -la fallida promesa de carril bici de l’alcaldessa, Sonia Castedo- ni des de la zona sud, on ni tan sols hi ha unes voreres en condicions”.

Compromís per Alacant registrarà junt a estes peticions sobre els corredors per als vianants i de bicicletes i la millora dels bicicarrers, la proposta d’aparcabicis amb model d’u invertida en llocs com la Plaça del Mercat, que només compta amb dos aparcabicis i que divendres i dissabtes queda desbordada per bicicletes lligades en les barres d’accessibilitat.