Compromís reclama un nou Pla Especial del Port per a definir el seu futur i la relació amb la ciutat

L’actual Pla Especial data de l’any 1992 i ha quedat desfasat. La coalició considera necessari obrir el debat sobre el Port per a definir el seu paper en el futur de la ciutat d’Alacant en compte de funcionar a base de “pegats” com s’està fent en l’actualitat.

Una delegació de Compromís per Alacant es reuní ahir amb l’Autoritat Portuària d’Alacant, a petició de la direcció portuària, per a conèixer de primera mà els projectes del què hauria de ser un dels motors de creixement de la ciutat.

El coordinador de la coalició a Alacant, Ignasi Bellido, juntament amb Antoni Arques i Quique Tebar han plantejat a Joaquín Ripoll, president de l’Autoritat Portuària la necessitat de dissenyar un nou Pla Especial del Port d’Alacant que substituïsca a l’actual que va ser aprovat l’any 1992 i que ha quedat desfasat per a donar respostes a les noves necessitats tant del Port com de la ciutat.

Segons ha explicat Antoni Arques, “Alacant necessita un Port dinàmic i competitiu que siga un dels motors econòmics de la ciutat i per a això és imprescindible definir els paràmetres de creixement del Port i la seua relació amb la ciutat. L’actual Pla Especial ja té 20 anys i no és capaç de donar respostes a les necessitats actuals del Port”.

És en eixe marc, segons ha comentat Bellido, és “on s’ha de produir un debat participatiu i de calat per a definir el model del port de futur que necessita Alacant i les seues comarques. Un model que compte amb un consens polític i cívic suficient per a servir de referència al futur del port en els pròxims 20 anys”.

Durant la reunió, el president de l’Autoritat Portuària ha explicat a la delegació de Compromís el projecte d’instal·lar una planta de tractament de residus. Una instal·lació sobre la qual la coalició Compromís ha presentat al·legacions. En concret s’ha explicat el projecte de planta de tractament dels residus d’hidrocarburs dels vaixells que operen al Port d’Alacant i que hores d’ara són transportats a València o Cartagena, que ja compten amb instal·lacions per al seu tractament.

La planta ja compta amb l’aprovació del Consell del Port, que la va aprovar per unanimitat a principis del mes de febrer i ara s’està a l’espera dels informes ambientals de la Generalitat.

Des de la coalició Compromís “hem defés que les instal·lacions que s’ubiquen al recinte portuari han de complir amb la reglamentació ambiental que siga pertinent i en cap cas han de representar un risc per a la salut dels treballadors, veïns que estan en l’àrea d’influència d’estes instal·lacions, més encara quan ara hi ha un col·legi funcionant prop del Port. Per tant exigim que allò que puga ubicar-se compte amb totes les garanties medioambientals necessàries per a no generar alarma social”.

Per una altra banda la reunió ha servit per a coincidir en la necessitat d’assegurar que el futur corredor mediterrani estiga connectat amb el Port.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Economia i Ocupació, Municipal, Natxo Bellido, Port d'Alacant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *