La diputada Mireia Mollà considera que el marcat augment de casos requeria mesures immediates

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha criticat hui que “la Conselleria de Sanitat haja tardat un mes en respondre al destacat augment de casos de xarampió que s’han registrat a Alacant”, ja que considera que “una malaltia de caràcter infecciós necessita d’actuacions immediates que impedisquen la seua propagació”.

Mollà ha explicat que “la ciutat d’Alacant va registrar en una setmana, la del 2 al 8 de gener, el triple de casos que en tot un mes de l’any passat, una dada que evidencia que el contagi havia superat clarament les xifres que entren dins de la normalitat”.

“Davant esta situació, que pot anar agreujant-se en les pròximes setmanes, calen respostes ràpides, però la Conselleria de Sanitat ha tardat un mes en prendre mesures al respecte, un període massa llarg si tenim en compte la naturalesa de la malaltia a la que ens referim”, ha apuntat la diputada de Compromís.

En este sentit, Mireia Mollà ha anunciat que registrarà una pregunta parlamentària a Les Corts per a que el conseller de Sanitat, Luis Rosado, explique a què es deu esta tardança en l’actuació contra els casos de xarampió a Alacant i informe sobre quina és la situació en estos moments.

Al mateix temps, la diputada de Compromís ha assenyalat que “també a Elx s’han registrat diversos casos de xarampió, pel que volem saber si ha relació entre els dos brots i si es pot certificar que l’augment de casos no s’ha estès per altres localitats pròximes”.