La diputada de Compromís considera que és “una gran notícia per als que denunciem diàriament els excessos”

La Justícia ha donat la raó a la diputada de Compromís Mireia Mollà en el judici que l’enfrontà a l’empresari Enrique Ortiz, imputat en el cas Brugal. La sentència, dictada el 17 de febrer i feta pública hui, desestima la demanda que Ortiz va imposar contra la diputada de Compromís en la que l’acusava de danyar el seu dret a l’honor per relacionar-lo amb casos de corrupció.

En la resolució de la demanda, tramitada pel Jutjat de Primera Instància número 5 d’Alacant, la jutgessa entén que en este cas “ha de prevaldre els drets a la llibertat d’informació, d’expressió i de crítica política de Mireia Mollà” i, per tant, desestima la demanda d’Ortiz.

En la sentència s’indica també que les declaracions fetes per la diputada de Compromís “estaven en clara relació amb els fets que s’estaven denunciant, sense que, per tant, s’advertira un ànim de desacreditar gratuïtament a Ortiz” i s’assenyala que sobre les afirmacions de que Ortiz siga l’empresari més impregnat de corrupció del país que “el que és evident, després dels nombrosos retalls de premsa aportats (…) que l’actor ve sent un dels empresaris més regular i profusament vinculat a importants i candents casos de corrupció com el Brugal o el Gürtel”.

En este sentit, Mireia Mollà ha afirmat que “la sentència és una gran notícia per a tots aquells que treballem a diari per posar llum sobre els assumptes tan obscurs que s’estan repetint en el nostre territori en els últims temps”. 

“És d’agrair que la Justícia s’haja posat en este cas del costat dels que denunciem els excessos, dels que ens plantem contra les corrupteles, dels que demandem saber què es fa amb els diners públics i dels que tenim com a objectiu aconseguir una administració molt més transparent i, sobretot, allunyada de qualsevol cas de corrupció”, ha assegurat la diputada de Compromís.