El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha celebrat hui que “el Govern central haja decidit continuar amb les obres de Casa Mediterráneo, ja que es tracta d’un projecte molt beneficiós en el plànol cultural i urbanístic per a la ciutat d’Alacant”, però ha assenyalat que “la coalició seguirà treballant per a que este centre es desenvolupe segons el projecte inicial”.

Bellido ha realitzat estes declaracions després que el Govern central haja anunciat a la directora de Casa Mediterráneo, Yolanda Parrado, que accepta el seu “pla B” amb el que evitar la paralització de les obres i aconseguir l’acabament del centre amb una inversió de 500.000 euros.

El coordinador de Compromís per Alacant ha assenyalat que “per a Compromís es tracta d’una bona notícia, en tant que s’assegura la continuació de les obres, una petició que realitzàrem fa unes setmanes al Govern de Mariano Rajoy a través del nostre diputat a Madrid, Joan Baldoví”.

“Casa Mediterráneo ofereix l’oportunitat de que Alacant es convertisca en un agent clau en les relacions entre els països mediterranis per a establir un diàleg que en este context de canvi polític i crisi econòmica es fa més necessari que mai per als països riberencs”, ha detallat Bellido, que ha afegit que “a més l’edifici suposa un peça vital per a la revitalització de la zona sud de la ciutat”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha explicat que “tanmateix, Compromís segueix apostant pel projecte inicial de construcció de Casa Mediterráneo a càrrec del 1% cultural que facilita el Ministeri de Foment”.

“Este pla B permet que l’edifici i, per tant, el projecte no quede abandonat, però continuarem treballant tant des del col·lectiu local com des del grup a Les Corts i des del Congrés per a que Casa Mediterráneo reba quan siga possible la injecció econòmica que necessita per a comptar amb una seu digna, amb saló d’actes, escenari, zona d’oficines, etc.”, ha conclòs Mestre.