La coalició aprova la implantació de la multinacional, però destaca la fallida del model de centres comercials

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha assegurat hui que “els problemes amb els que s’està trobant Ikea per a implantar-se a Alacant són conseqüència del caos urbanístic implantat pel PP i així ho demostra el fet que l’Ajuntament acceptara la ubicació de la multinacional en una zona amb tants impediments per a la seua aprovació”.

“La ordenació urbanística d’una ciutat ha de fer-se segons un PGOU transparent i pensant en el que és millor per a la ciutadania i no a cop de PAIs i segons els interessos del principal empresari de la ciutat”, ha destacat Mestre.

El portaveu local ha explicat que “des de Compromís per Alacant portem molt de temps denunciant que el Pla Rabassa ha patit massa modificacions, no ha sigut gestionat de manera transparent i agredeix als aiguamolls de Rabassa i al Turó del Gall”. “A més preveu 15.000 habitatges quan a Alacant hi ha més de 22.000 cases sense vendre que podrien ser ocupades a través de polítiques socials”.

Així mateix, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha apuntat que “el Pla Rabassa contempla un centre comercial en un context en el qual set centres comercials de la ciutat es troben en perill de tancament, com demostra la recent clausura dels cinemes en el Panoramis i, en este sentit, ens mostrem en contra de que a Ikea l’acompanye una gran superfície”. 

“Per a la implantació d’Ikea s’ha de buscar un sòl terciari que no provoque ni problemes mediambientals ni de saturació del trànsit i, per descomptat, l’Ajuntament no pot vendre que la multinacional sueca serà la solució a tots els problemes d’atur a la ciutat, pel que li exigim que es pose a treballar d’una vegada en generar ocupació des de l’àmbit municipal”, ha afirmat Bellido.