Compromís per Alacant reivindica la necessitat de plans d’igualtat en les empreses contractades per l’Ajuntament

Des de Compromís per Alacant s’ha reivindicat hui la necessitat de que les empreses de més de 100 treballadors compten amb un pla d’igualtat per a poder accedir a les contractes municipals, un requisit que la coalició considera bàsic per a impulsar de manera efectiva la igualtat entre homes i dones, especialment en este context de crisi.

En este sentit, la responsable d’Igualtat de la coalició, María José Espuch, ha assenyalat que “les desigualtats laborals entre homes i dones són un fenomen que, lluny de corregir-se, està empitjorant durant els últims anys a causa de la crisi econòmica i, per tant, és urgent posar en marxa mesures que revertisquen esta situació”.

“L’Ajuntament és una administració bàsica per a portar a terme estes actuacions i per això des de Compromís per Alacant reclamem que el consistori obligue a les empreses de més de cent treballadors a tenir un pla d’igualtat per a poder accedir a les contractes, un requisit que ens sembla bàsic i que pot comportar resultats positius en la incorporació de les dones al mercat laboral en igualtat de condicions”, ha afirmat Espuch.

La responsable d’Igualtat ha destacat que “les estadístiques del mes de febrer tornen a situar les comarques d’Alacant com el territori del País Valencià amb més atur femení (26,24%), el que indica que el model de treball precari instal·lat aquí i agreujat amb la nova reforma laboral del PP perjudica encara més la situació de les dones”. 

“Necessitem mesures que vagen més enllà de les declaracions políticament correctes del 8 de març i per això des de Compromís per Alacant proposem actuacions concretes amb les que caminar cap a la igualtat efectiva entre dones homes”, ha afirmat María José Espuch, que ha afegit que “seguirem treballant per a que este assumpte no quede invisibilitzat amb l’excusa de la crisi econòmica”. 

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Dona, María José Espuch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *