La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “allò que més necessiten les comarques d’Alacant en matèria d’infraestructures és que s’establisca un front comú d’agents polítics, econòmics i socials per reivindicar la construcció d’una xarxa digna de rodalies, així com el tren de la costa”.

Mollà ha indicat que “estes infraestructures, que són les que utilitzen els ciutadans diàriament, són les que urgeixen d’una data real per a veure la llum, ja que són imprescindibles per connectar el nostre territori i assegurar un transport de qualitat i sostenible”.

“El que més preocupa als ciutadans, a la gent que es desplaça a diari per a treballar o per a estudiar o que visita ciutats o pobles pròxims amb freqüència, és comptar amb un transport ferroviari potent i propi del segle XXI”, ha destacat la diputada de Compromís.

En este sentit, Mireia Mollà ha afirmat que “la prioritat és connectar per tren Alcoi i les comarques de l’interior amb Alacant i millorar la connexió amb Xàtiva, és també construir un tren entre València i Alacant per la costa, és afegir Torrevieja a la xarxa de rodalies, és connectar l’aeroport de L’Altet amb el tren i és electrificar la línia Alacant-Múrcia i augmentar les freqüències de pas”.

“Des de Compromís sempre hem defensat que la construcció d’estes xarxes de transport més social era més urgent que la construcció d’un AVE a Madrid, una infraestructura cara, amb un impacte elevat per al Medi Ambient i que en la majoria de línies ha tingut un benefici econòmic inferior del que es preveia”, ha explicat la diputada de Les Corts.

No obstant això, Mollà ha recordat que “en tot cas, Compromís ha sol·licitat que quan es pose en marxa esta infraestructura no se suprimisquen els trens més assequibles a Madrid, perquè hi ha molta gent que no pot pagar els més de 150 euros que pot costar este viatge”.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “davant esta realitat, demanem als agents socials que entenguen que el que és més important és reclamar estes xarxes de tren, que són les més necessàries, així com la construcció del Corredor Mediterrani en els terminis establerts, unes infraestructures que sí tindran un impacte econòmic i social totalment positiu”.