La diputada de Compromís recorda que les comarques alacantines ja estan sota mínims en estos dos àmbits

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit hui que “el Govern valencià s’opose de manera contundent a les retallades en sanitat i educació anunciades per l’Executiu de Mariano Rajoy, doncs no podem tolerar esta rebaixa desproporcionada en les prestacions més bàsiques i que a les comarques d’Alacant ja estan sota mínims”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després del comunicat llançat ahir des del Govern central en el que s’anunciava una retallada de 10.000 milions d’euros en les partides destinades a educació i sanitat.

En este sentit, la diputada ha indicat que “el Govern de Rajoy vol acontentar els mercats a costa d’acabar amb el nostre estat del benestar, que a les comarques d’Alacant ja es troba prou maltret per la nefasta gestió que ha fet el PP al capdavant de la Generalitat en serveis com la sanitat i l’educació”.

“Els ciutadans d’estes comarques fa anys que esperem la construcció d’hospitals que són urgents –com el tercer hospital metropolità d’Alacant o el segon de la Marina Baixa- i este any ens hem quedat sense onze centres de salut, tot i que alguns d’ells portaven anys apareixent en els pressuposts”, ha ressaltat Mireia Mollà.

La diputada de Compromís ha recordat també que “en el nostre territori hem arribat fins i tot a patir el tall de llum en centres de secundària i estem pendents de la construcció de nombrosos col·legis i instituts, a més de les obres d’ampliació i remodelació en molts altres”.

“Davant esta situació, no podem consentir que el Govern central decidisca de manera unilateral portar a terme una retallada sense precedents en prestacions que són de competència autonòmica”, ha assenyalat Mireia Mollà, que ha reivindicat “que Rajoy detalle immediatament com es concreten estes rebaixes que vol posar en marxa”.

La diputada de Compromís ha afirmat que “els ciutadans de les comarques d’Alacant estem lluny de rebre el que hem gastat en sanitat i educació amb els nostres impostos, així que no podem consentir que les prestacions es devaluen encara més i esta és una posició que el Govern valencià ha de defensar amb contundència a Madrid”.