La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit hui que “la Conselleria de Sanitat construisca d’una vegada el centre de salut de Benalua, a Alacant, un equipament sanitari que es va anunciar ja a l’any 2000 i que l’únic que acumula són excuses i mentides per part del Govern del PP”.

Mollà ha recordat que “el centre va ser licitat en desembre de 2010, però continua sense estar adjudicat, tot i la importància que té esta construcció que es preveu que done assistència mèdica a unes 30.000 persones i acabe d’una vegada amb la saturació del centre Florida-Babel, que té greus dificultats per atendre als actuals pacients”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha proposat que “ja que el conseller de Sanitat, Luis Rosado, ha de visitar hui Alacant, que aprofite per acostar-se a Benalua i explicar als veïns per què esta obra porta prop d’any i mig paralitzada i els indique quan pensen posar-la en marxa”.

“Quan l’any 2008 es va assegurar que el centre de salut estaria acabat en 2009, Rosado ja era secretari autonòmic de Sanitat i, per tant, hauria d’explicar per què s’han incomplert tants terminis, per què no s’ha desenvolupat el projecte tot i haver aparegut als pressupostos en diferents ocasions i, sobretot, a què es van destinar finalment  els diners previstos per a esta infraestructura”, ha apuntat Mireia Mollà.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “el termini d’execució és de 18 mesos i, per tant, la construcció de l’edifici s’ha de posar en marxa immediatament per a que els ciutadans puguen disposar d’ell al menys en 2014”.