El síndic de Compromís, Enric Morera, ha reclamat hui que “la Conselleria d’Economia es pronuncie sobre els 18 milions d’euros que la mercantil Aligestión –propietària de l’estadi Rico Pérez- deu a la Generalitat i indique quines mesures pensa dur a terme per a recuperar estos diners públics que es van prestar a l’Hèrcules C.F.”

Morera ha explicat que “l’Institut Valencià de Finances (IVF) va aprovar el 30 de maig de 2010 la concessió d’un aval per 18 milions d’euros a la Fundació Hèrcules perquè aquesta ingressara el préstec de 18 milions concedit per Caja Mediterráneo (CAM)”.

“Les condicions del crèdit estipulaven que hauria de quedar saldat en 60 mesos (cinc anys) amb una comissió d’obertura del 1% i un tipus d’interès del 5% amb pagament d’amortització trimestral; no obstant açò, la Fundació Hèrcules ha incomplert esta obligació de pagament d’una primera quota per valor de 500.000 euros”, ha assenyalat el síndic de Compromís.

Morera ha continuat dient que “davant esta situació és Aligestión qui ha de pagar els diners que la Generalitat va disposar com a aval, ja que la societat contravalà en el seu moment el crèdit de 18 milions pels problemes registrals de l’Hèrcules C.F. SAD, però ara s’ha declarat en concurs de creditors per valor de 30 milions d’euros i no abona la quantitat corresponent a l’Administració valenciana”.

“La Conselleria d’Economia no pot quedar-se de braços plegats davant aquesta pèrdua de diners per a les arques públiques i, per tant, volem saber si té intenció de pignorar les accions de Aligestión i prendre el control de l’Hèrcules C.F. a través d’un equip d’interventors que es faça càrrec del control de l’entitat, com ja va fer amb el València C.F. o el Llevant U.D., que posteriorment han experimentat unes bones trajectòries esportives”, ha destacat el diputat.

Enric Morera, que ha registrat una pregunta parlamentària per a aclarir les actuació que prendrà la Generalitat davant l’impagament, ha assenyalat que “l’afició de l’Hèrcules i per extensió la societat alacantina i valenciana en general es mereixen un respecte, ja que els diners de tots els contribuents no pot ser un joguet en mans de persones que apareixen tots els dies en els mitjans de comunicació a través de notícies relacionades amb escàndols de corrupció que estan sent investigats judicialment”.