Mestre: “Per molta pressa que es done Castedo, les deficiències del Pla Rabassa segueixen estant presents”

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha assegurat hui que “per molta pressa que es done l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, en aprovar l’avantprojecte del Pla Rabassa a l’Ajuntament i en demanar rapidesa al Govern central, les deficiències que conté segueixen estant presents i així ho demostra el fet que l’estudi del trànsit continue bloquejat al Ministeri de Foment des de fa més de nou mesos”.

“Així s’ho ha comunicat el Ministeri de Foment al diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, després que la coalició elevara al Congrés una pregunta sobre esta qüestió”, ha explicat Mestre.

El portaveu de Compromís per Alacant indica que “el Ministeri reconeix que a octubre l’urbanitzador va presentar en octubre l’avantprojecte d’enllaç entre les autovies A-70 i A-7 i el nou accés al centre d’Alacant, un assumpte per solucionar que se suma a la llista d’incorreccions que té el pla, com ja ha advertit també la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

“Tanmateix, el problema de Rabassa no resideix només en qüestions formals del projecte, sinó que des de Compromís hem dit en nombroses ocasions que este pla –que porta 12 anys de retard- ha patit massa modificacions i, per tant, ha d’integrar-se en el PGOU de la ciutat”, ha apuntat Tomàs Mestre.

El portaveu ha afegit que “des de Compromís exigim que s’estudie la viabilitat del pla, així com les conseqüències negatives que pot tenir per al desenvolupament urbanístic de la ciutat i per al Medi Ambient”.

“Castedo hauria d’explicar –i sobretot ara que està sent investigada molt a prop per la Justícia- per què força un pla que redunda en el model fracassat de centres comercials, que està sent contínuament qüestionat per altres administracions i que inclou 15.000 vivendes quan a la ciutat hi ha més de 22.000 cases sense vendre”, ha assenyalat.

Tomàs Mestre ha conclòs que “Alacant es mereix uns dirigents i un urbanisme que miren cap als ciutadans i no cap als interessos d’uns pocs”.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Corrupció, Municipal, PGOU, Sonia Castedo, Tomàs Mestre, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *