Compromís proposa protegir els ficus centenaris de Canalejas amb una declaración de Bé de Rellevància Local

La coalició emplaça l’Ajuntament a buscar junt a les entitats socials nous enclaus on instal·lar els quioscs

Compromís proposa protegir els ficus centenaris del parc de Canalejas a través de la figura de Bé de Rellevància Local (BRL). La coalició planteja aquesta mesura davant la decisió de l’Ajuntament d’instal·lar almenys quatre quioscs als peus d’aquestes espècies de referència amb què explica la zona.

El responsable de Medi ambient, Luis Falcó, ha explicat que “esta iniciativa del consistori evidencia una falta de sensibilitat i respecte pel nostre patrimoni natural i cultural, a més contravé alguns principis contemplats en l’Agenda Local 21 que busca millorar i ampliar els metres quadrats de zona verda per habitant”

“Estos establiments provocaran contaminació lumínica i acústica, produiran abocaments derivats de les activitats hosteleres que afectaran els jardins i les arrels de les plantes i arbres, així mateix les càrregues i descàrregues afectaran a la circulació vial de la zona”, ha indicat.

En aquest sentit, Falcó ha anunciat que “des de Compromís registrarem una sèrie d’al·legacions al projecte perquè l’Ajuntament ho retire i estudie alternatives i, al mateix temps, registrarem una proposta perquè estos ficus centenaris siguen declarats Bé de Rellevància Local per les seues característiques naturals i el seu context cultural i històric”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha apuntat que “recolzarem iniciatives que impulsen l’ocupació i el turisme, però mai a costa de qüestionar la cessió d’espais públics en llocs sensibles i emblemàtics i que es puga posar en perill en poc patrimoni natural urbà que ens queda”.

“El respecte al patrimoni i el desenvolupament econòmic no estan renyits, del que es tracta és de vetlar pels nostres béns naturals i culturals i millorar les seues dotacions, com instal·lar urinaris públics o fonts en bon estat, i no de privatitzar-los, com va ocórrer amb el Portal d’Elx, i posar en risc el seu futur amb determinades activitats”, ha proposat Mestre, que ha afegit que “han d’estudiar-se llocs alternatius per a instal·lar els quioscs que no tinguen aquestes conseqüències negatives i potenciar altres propers com els establiments de la plaça Gabriel Miró”.

El portaveu de Compromís per Alacant ha exigit que “recuperem persones, recuperem els parcs públics i patrimoni cultural, doncs Alacant està sumit en un procés de privatització i retallades també dels espais verds i arquitectònics amb la consegüent repercussió negativa en la qualitat de vida de tots els habitants”.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Municipal, Parcs i places, Propostes, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Ai senyor diu:

    Parc de Canalejas, no Passeig. 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *