El document contempla l’elaboració d’un cens amb les finques i solars púbics aprofitables

Compromís per Alacant ha proposat una ordenança d’horts urbans ecològics amb l’objectiu de promoure esta activitat hortícola que genera pràctiques saludables i sostenibles a la ciutat, ofereix una possibilitat d’integració dels col·lectius desafavorits, proporciona una alimentació saludable i millora les relacions veïnals.

La proposta ha estat presentada hui pel coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el responsables de l’àrea mediambiental, Luis Falcó, que han registrat l’ordenança a l’Ajuntament d’Alacant.

Falcó ha explicat que “es tracta d’una iniciativa que venim treballant des de fa temps amb col·lectius vinculats a l’agricultura ecològica a Alacant per a fomentar als solars públics i també a les parcel·les privades els horts urbans ecològics, una qüestió a la que l’Ajuntament d’Alacant sempre ha mirat d’esquenes, tot i la demanda ciutadana”.

“Esta ordenança que proposem busca fomentar la participació ciutadana i proposa programes d’activitat per a aturats, per al voluntariat mediambiental, col·lectius en exclusió social i, d’altra banda, recuperar tradicions culturals i agrícoles que estan totalment abandonades a la ciutat”, ha assenyalat el responsable de Medi Ambient.

L’ordenança inclou un cens de les finques i solars públics que puguen ser utilitzats per a esta finalitat i regula les cessions de propietats privades, indica que les parcel·les han de cedir-se prioritàriament a aturats i jubilats, determina que l’Ajuntament preste les eines als adjudicataris i contempla la formació de l’equip tècnic municipal i dels usuaris novells.

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha apuntat que “no pot ser que hi hagen realitats a Alacant que evidencien que la ciutadania està activa i té ganes de fer coses i que no compten amb el recolzament municipal, el que evidencia el fracàs de la democràcia participativa a Alacant”.

“L’Ajuntament d’Alacant continua estant a la cua en transparència, continua sense saber el que volen dir les polítiques del segle XXI de governar amb la ciutadania”, ha afirmat Bellido, que ha afegit que “Castedo segurament té altres preocupacions al cap que pensar en com s’ha de governar una ciutat com esta i tots paguem les conseqüències”.