El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha assegurat hui que “és trist que Alacant celebrara ahir que fa 522 anys que va rebre el títol de ciutat i ho faça en un moment en què el govern local del PP ens ha deixat sense model de futur i ha deixat abandonats el nostre patrimoni i la nostra identitat”.

Mestre ha assenyalat que “des de Compromís portem molt de temps denunciant que el govern local de Sonia Castedo funciona a colp d’improvisació i mogut per interessos particulars, sense projectes estratègics i sense una posada en valor del nostre patrimoni cultural i les nostres senyes d’identitat”.

“El futur d’Alacant passa per recuperar els seues espais públics i verds, per aconseguir una mobilitat sostenible, per involucrar a la ciutadania en els assumptes públics, per donar valor als barris, reforçar el comerç tradicional, per fer d’ella una ciutat inclusiva i solidària”, ha detallat el portaveu de la coalició local.

En este sentit, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha lamentat que “Castedo haja deixat també de banda la nostra identitat cultural, doncs, com proposem des de Compromís, podria complementar l’oferta de sol i platja amb un turisme vinculat al patrimoni històric i arquitectònic i amb esdeveniments culturals”.

“Alhora, s’hauria d’activar una política d’agermanaments i acords d’amistat entre ciutats, especialment del Mediterrani, a través de projectes com Casa Mediterráneo, promoure la seua identitat històrica, l’ús del valencià i donar més suport a les activitats culturals realitzades des de la tradició festiva de la ciutat”, ha afegit.

Bellido ha destacat que “este desgovern que regna a Alacant, on l’alcaldessa està més preocupada per les seues implicacions judicials que pels ciutadans, tindrà conseqüències negatives per a la ciutat i tots els seus habitants, per tant, diem a Sonia Castedo que, si no és capaç de posar en marxa estos projectes i articular una ciutat de futur, que marxen pel bé dels alacantins i alacantines”.