Compromís demana a la Conselleria de Medi Ambient que es pronuncie sobre el projecte de “La Cuina de Canalejas”

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat hui a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que “explique quina postura té el seu departament sobre el projecte ‘La Cuina de Canalejas’ que vol posar en marxa l’Ajuntament d’Alacant i que afecta els ficus centenaris que existeixen en este passeig”.

Mollà, que ha registrat una pregunta parlamentària al respecte, ha indicat que “els membres de Compromís i una gran quantitat de ciutadans s’han manifestat en contra d’instal·lar quioscs gastronòmics en el Passeig de Canalejas, doncs la contaminació lumínica i acústica i els abocaments derivats de les activitats hosteleres afectarien negativament estes espècies”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha assenyalat que “la mateixa Conselleria té catalogats estos ficus com a arbres monumentals, com contempla a la Llei de Patrimoni Arbori del 4/2006, i en ella es prohibeix explícitament que es facen obres, es col·loquen tanques o es porten a terme altres accions en el radi de les seues copes”.

“Per coherència, la Conselleria hauria de prohibir que este projecte seguisca endavant i hauria de demanar que l’Ajuntament d’Alacant garantisca la protecció d’estos arbres”, ha apuntat Mollà.

La diputada de Compromís ha assegurat que “hi ha altres alternatives per impulsar el turisme i el treball que no posen en perill els pocs espais públics que li queden a la ciutat i que tampoc afecten al patrimoni natural, de manera que l’Ajuntament d’Alacant ha d’apostar per mesures alternatives, com posar en valor els establiments pròxims de la plaça Gabriel Miró”.

Arxivat en: Alacant, Coalició Compromís, Mireia Mollà, Parcs i places, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *