El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha assenyalat hui que “és primordial que la nostra ciutat recupere la seua llengua, la seua cultura, el seu patrimoni arquitectònic, la seua memòria i, en definitiva, la seua identitat per fomentar el turisme i pel benefici que això genera en els seus mateixos habitants”.

“La construcció de la ciutat sense identitat, tal i com s’ha volgut promocionar des del poder municipal ha estat un dels factors que ha provocat que existisca una desinterès de la ciutadania envers la seua ciutat i ha empobrit allò que té Alacant d’original i propi per a ensenyar a la gent que ens visita”, ha explicat Mestre.

Mestre ha apuntat que “és una llàstima que l’equip de govern i el regidor d’UPyD, Fernando Llopis, no donen exemple en qüestions com esta i eviten apostar per un ús ample del valencià en els àmbits oficials d’Alacant”.

“Confrontar l’ús de la llengua pròpia amb l’aposta per una ciutat oberta, com ha fet recentment Llopis, xoca amb la política d’empreses com Google que, sent un referent de la globalitat i la modernitat, no dubta en oferir la seua informació en les diferents llengües oficials de l’Estat espanyol”, ha subratllat.

En este sentit, el portaveu de la coalició ha destacat que “des de Compromís també veiem molt positiu que la informació turística és traduïsca a moltes llengües, de fet, considerem que s’ha d’intentar arribar al màxim nombre possible, però sense oblidar com d’important que ho estiga també al valencià. De fet, hi ha molta gent que ens visita, de les comarques veïnes, de la resta del País Valencià o d’altres comunitats autònomes com Catalunya o les Balears, que agraixen vore el valencià visible als carrers d’Alacant”.

“Alhora, no entenem per què alguns dels regidors d’este Ajuntament és molesten en menysprear l’ús en l’àmbit turístic del valencià i no es dediquen a denunciar errades en fullets informatius, com les que s’han produït en les informacions facilitades pel consistori este estiu, la qual cosa sí que mostra a les clares la qualitat de l’oferta turística de la ciutat o la inexistència d’un circuit cultural coordinat en tots els continents culturals que posseix a hores d’ara la nostra ciutat”, ha indicat Tomàs Mestre.