El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat hui que “és lamentable que l’equip de govern del PP preferisca enriquir l’empresari Enrique Ortiz que beneficiar els veïns i veïnes d’Alacant, doncs així ho demostra amb la seua negativa a municipalitzar la neteja i recollida de residus de la ciutat”.

“L’Ajuntament accepta que Alacant reba residus d’altres municipis amb l’únic objectiu d’assegurar uns bons beneficis a l’actual adjudicatari de la contracta, tot i l’impacte ambiental que això genera en un abocador que podria veure col·lapsades les seues instal·lacions”, ha apuntat Bellido.

El coordinador de la coalició local ha assenyalat que “l’equip de Sonia Castedo té en la seua mà la possibilitat de fer que este servei siga de gestió municipal, una mesura amb la que s’estalviaria l’IVA i els beneficis empresarials i, per tant, es reduirien els costos i s’evitaria haver d’acollir residus de fora”.

“Al mateix temps, amb la municipalització de la recollida de fem es podria prestar un millor servei, doncs els ciutadans, que després de la pujada paguen un alt preu per ell, observen cada dia com el seu municipi està més i més brut”, ha destacat.

El coordinador ha indicat que “en este sentit, des de Compromís per Alacant tornem a exigir la municipalització de la neteja i la recollida de residus i demanem a l’equip de govern que faça un estudi rigorós per valorar la viabilitat d’esta opció davant la de la contracta, que ens ix més cara als ciutadans en tots els nivells”.