Compromís posa en marxa un mapa on-line de residus per acabar amb els abocaments incontrolats de l’Alacantí que afecten ja a més de 20 punts

El portaveu de Medi Ambient a Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que “la nostra formació posa en marxa un campanya on-line per eradicar l’expansió d’abocaments incontrolats al llarg de tota la comarca, ja que en l’actualitat existeixen més de 20 punts insalubres situats a zones com la Serra Grossa, Santa Bàrbara, els voltants d’Aiguamarga o l’estació de Benalua”.

 

Falcó ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui, junt al coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido.

 

El portaveu de Medi Ambient ha assenyalat que “darrerament estan proliferant a la comarca abocadors il·legals de tot tipus de deixalles i d’aigües contaminants, unes accions que compten amb total impunitat, tot i la contaminació que generen en el sòl i en les aigües subterrànies que poden tenir un efecte nefast per a la salut públic, l’entorn natural i, fins i tot, l’economia dels municipis”.

 

“En conseqüència, des de Compromís engeguem una campanya que compta amb una fase informativa, que passa per les denúncies que hem fet al Seprona i als mitjans de comunicació d’estos abocaments incontrolats; una fase de sensibilització, que busca conscienciar a la ciutadania sobre la importància de tenir una actitud respectuosa amb l’entorn i de la necessitat de reduir, reciclar i saber separar els residus; i una fase de denúncia ciutadana que pretén que els veïns alerten sobre estos punts de residus i, inclús, les persones que els llancen”, ha indicat.

 

Esta campanya compta amb un mapa on-line dels residus que pot consultar-se a internet i que ofereix una informació clara i visual sobre este fenomen, que s’ha convertit en un problema mediambiental a l’Alacantí:

https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=211152151456879236842.0004cfa10543a7019c3c8

 

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha apuntat que “es tracta d’una campanya que es posa al servei dels ciutadans i que busca donar una solució immediata a esta qüestió, que se suma a la falta de neteja en la ciutat i que, en el seu conjunt, afecten a la recuperació del turisme de qualitat a Alacant i amenaça els paratges naturals”.

 

Bellido ha destacat que “el fet que haja deficiències a la gestió de la recollida de fem a Alacant no pot ser excusa per a que algunes persones es contaminen d’estes actituds i, en este sentit, el que busquem és fer públic un problema de residus al que volem donar visibilitat per a que la ciutadania entenga el seu abast i els danys que pot produir al nostre territori”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *