El secretari local de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha registrat una pregunta a l’Ajuntament d’Alacant“per a saber quina és la situació legal en què es troba el projecte descartat d’aparcament públic a l’avinguda de Pare Esplà, pel que l’empresari Enrique Ortiz podria reclamar una indemnització de 18 milions d’euros”.

 

Bellido ha recordat que “l’obra i explotació d’este aparcament públic s’adjudicà en 2003 a l’empresari alacantí, però finalment l’Ajuntament decidí descartar este projecte original, de manera que Ortiz tenia la possibilitat d’acollir-se a una clàusula indemnitzatòria per la no execució de les obres”.

 

En l’actualitat, es preveu un nou aparcament a diferent ubicació i l’execució s’ha concedit a la Societat Florentino Regalado y Asociados amb un cost estimat de 5,8 milions d’euros, a la parcel·la de 3.542 metres quadrats sota el Club Atlètic Montemar, terreny original de la CAM cedit al febrer de 2012 a l’ajuntament d’Alacant per a 42 anys.

 

En este sentit, el secretari ha indicat que “l’alcaldessa, Sonia Castedo, assegurà en l’any 2009 que Enrique Ortiz havia renunciat a esta indemnització estipulada, però no sabem si existeix una renúncia per escrit o, pel contrari, el constructor està encara en disposició legal de demanar la indemnització pel lucre cessant de l’obra adjudicada”.

 

“Per això, volem que l’Ajuntament ens aclarisca en quines condicions reals es troba el projecte i ens explique si, en cas que Ortiz encara puga reclamar els diners, s’ha reservat una consignació pressupostària per a tal fi o compensació legal pactada”, ha destacat.

 

Ignasi Bellido ha apuntat que “davant este equip de govern opac, l’única eixida que tenim és exigir els documents i comprovar si el govern municipal està actuant com cal o està enganyant una vegada més a la ciutadania”.