El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha afirmat hui que “celebrem que el Consell Valencià de Cultura (CVC) haja destacat la importància de protegir l’edifici de l’antic asil de Benalua i haja demanat a la Conselleria de Cultura i a l’Ajuntament d’Alacant que declaren esta infraestructura Bé de Rellevància Local”.

 

“Esta és una bona notícia per a Compromís i les moltes altres institucions de la ciutat que hem exigit la conservació de l’antic asil, després que l’Ajuntament haja obert la porta en el nou PGOU a requalificar el terreny sobre el que s’ubica este edifici en el barri de Benalua”, ha destacat Mestre.

 

Per la seua part, la responsable de Patrimoni de Compromís per Alacant, Ana Delia Gisbert, ha assenyalat que“instem a l’Ajuntament a que faça cas de les recomanacions del CVC, que contemple el valor cultural de l’immoble i li done una figura de protecció amb la que garantir la seua conservació”.

 

“Ja és hora de que l’Ajuntament d’Alacant deixe d’estar d’esquenes al patrimoni cultural de la ciutat, com ha demostrat amb l’abandonament dels sitges, els tinglats de l’estació i molts altres elements que no han conservat per la desídia de l’equip de govern”, ha lamentat Gisbert.

 

En este sentit, la responsable de Patrimoni ha exigit al govern municipal “que no pose més excuses burocràtiques i protegisca d’una vegada este immoble que, a més, podria destinar-se a un ús social, atesa la manca d’espais que pateix el teixit associatiu i social de la ciutat”.