El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha presentat hui una moció en la que es demana a la corporació municipal “que reprove al diputat d’UPyD Toni Cantó per les afirmacions falses contra la violència masclista que va manifestar la setmana passada a través del seu compte de twitter”.

 

Bellido ha indicat que “Cantó va assegurar que la majoria de denúncies per la violència de gènere són falses, que un terç de les persones maltractades són homes i que el Govern calla davant esta situació perquè rep de la UE 3.200 euros per cada denúncia de maltractament, unes dades que el Consell General del Poder Judicial va desmentir d’immediat”.

 

“Des de Compromís entenem que estes declaracions són totalment rebutjables perquè qüestionen la gravetat de la violència masclista, un fenomen que es cobra la vida de nombroses dones cada any i que respon a les desigualtats de gènere que encara estan presents a la nostra societat”, ha destacat.

 

A més, el secretari local ha recordat que “tot i que el diputat d’UPyD va reconèixer la seua errada i va reconèixer que no havia contrastat les dades de la ‘Federación de afectados por las leyes de género’, al dia següent va insistir en el seu discurs afirmant que no es pot construir la igualtat contra els homes”.

 

En este sentit, Ignasi Bellido ha assegurat que “considerem que un diputat, representant del seu partit a la Comissió d’Igualtat del Congrés de Diputats té l’obligació de conèixer les dades dramàtiques sobre la violència de gènere que constitueixen una veritable lacra social, i per tant no hauria d’al•legar ignorància i difondre xifres falses sobre un tema tan delicat i que afecta a tantes dones maltractades”,

 

Per això des de Compromís per Alacant s’ha registrat hui una moció a l’Ajuntament “per reprovar Toni Cantó per les seues afirmacions, demanar a UPyD el seu cessament com a diputat de la Comissió d’Igualtat i comunicar este acord a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats”.

 

Des de la formació s’ha indicat que se sumaran als diferents actes convocats esta setmana amb motiu del Dia de la Dona, entre els que es troba la manifestació del 8 de març. Així mateix s’ha recordat que Compromís per Alacant ha organitzat demà una xerrada amb l’advocada Cristina Almeida que porta per títol “Dones: Drets aconseguits, drets destruïts”. L’acte serà a les 20.15 hores a la Seu Universitària.